Rujan u CTK Rijeka

12.09.2017.

Počeli upisi u informatičke radionice i programe riječkog Centra tehničke kulture

Početak školske godine znači i početak informatičkih radionica u Centru tehničke kulture Rijeka, no rujan donosi i pregršt drugih programa za koje su upisi u tijeku. Većina ih je besplatna i sve što je potrebno je - sudjelovati!

Informaticki tecaj gradjana trece zivotne dobiComputers Made Easy For Senior Citizens

Do 8. listopada moguće se upisati u 6 besplatnih informatičkih radionica (Logo, Python, C++, C++ za mlade, Robotika, mBot i micro:bit) i 3 tečaja (Osnovni i napredni informatički tečaj te Početni ECDL program). Program pod zajedničkim nazivom „Ažuriraj se!“ tako su pokriveni ne samo prvi informatički koraci, već i oni koji uključuje programiranje i nove tehnologije poput primjerice robotike. Prijaviti se možete putem online obrasca koji se može pronaći na mrežnim stranicama CTK Rijeka.

Za članice Kluba za žene u subotu, 23. rujna u 10 sati, pripremljena je radionica izrade marmelada, pekmeza i džemova koju će voditi Ivana Lučić i Dunja Tišma, djevojke iz Kreativnog  kolektiva Kombinat koje stoje iza „Fine Akcije!“ i projekta „Recept:  Aktiviraj  se!“, projekata kojim senzibiliziraju javnost o važnosti kulture zdrave i domaće hrane. Radionica je slobodna za sve uz prethodnu prijavu putem obrasca na web stranici CTK Rijeka.

Posljednji rujanski utorak, 26. rujna, u 11 sati, rezerviran je za radionicu „Utorak s penzićima“ na kojem će se učiti o svijetu novih tehnologija i temama kao što su kako odabrati Internet poslužitelja, mobitel ili laptop. Svoj dolazak možete najaviti slanjem maila imusanovic@ctk-rijeka.hr ili pozivom na broj +385 51 327 155.

CTK Rijeka ovog mjeseca također priprema nastavak programa „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ koji je besplatan za građane. Aktivnosti programa provode se jednom mjesečno kroz organizirane šetnje Rijekom i okolicom te tematska predavanja. Provode ih na volonterskoj bazi mnogi riječki stručnjaci, tako omogućavajući zainteresiranim građanima da se upoznaju s povijesnim, kulturološkim i umjetničkim vrijednostima grada. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na mail dpredrag@ctk-rijeka.hr ili telefonski na broj +385 51 320 281.

Više o projektima i programima može se pronaći na mrežnim stranicama Centra tehničke kulture Rijeka.