VIDEO REPORTAŽA

17.01.2017.

Plesni centar K2K

Autor: Emilija Sekulić

Osam koreografija i osam osvojenih nagrada na međunarodnom natjecanju Dance fest Novi Sad, posljednji je u nizu uspjeha riječkog Plesnog centra K2K. U studenom 2016. riječki plesači su u Novi Sad otputovali s osam koreografija i kući se vratili sa osam nagrada. U konkurenciji 3400 natjecatelja iz 12 zemalja plesači K2K su osvojili pet prvih mjesta, jedno drugo i dva treća.

Osam koreografija i osam osvojenih nagrada na međunarodnom natjecanju Dance fest Novi Sad, posljednji je u nizu uspjeha riječkog Plesnog centra K2K. U studenom 2016. riječki plesači su u Novi Sad otputovali s osam koreografija i kući se vratili sa osam nagrada. U konkurenciji 3400 natjecatelja iz 12 zemalja plesači K2K su osvojili pet prvih mjesta, jedno drugo i dva treća.Foto: Iz arhive plesnog centra K2K

Prva mjesta su osvojili Robin Ferlindeš, contemporary solo na koreografiju Kristine Paunovski, Nina Jugo i Leon Di Giorgi, contemporary duo na koreografiju Kristine Paunovski, contemporary formacija senior na koreografiju Kristine Paunovski, production number senior na koreografiju Kristine Paunovski i Tanje Metikoš te musical seniori 2 na koreografiju Tanje Metikoš. Drugo mjesto osvojili su u open trio senioru na koreografiju Anite Jakirčević, a treće mjesto contemporary grupa senior na koreografiju Kristine Paunovski i hip hop grupa na koreografiju Anite Jakirčević.

Natjecanje je za Plesni centar K2K bilo posebno jer su po prvi put imali natjecatelje u mini, junior i senior 2 kategoriji (rekreacijska grupa). Seniori su sa čak tri koreografije nastupali u TOP 20 najboljih koreografija cijelog natjecanja, a koreografija OCD Kristine Paunovski osvojila je visoko peto mjesto.

Kako je sve krenulo, zašto plešu i kako se osjećaju nakon velikog uspjeha, saznajte u prilogu.