Od danas se usluga parkiranja na otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa d.d. može platiti gradskom karticom Rijeka City Card

17.11.2014.

Plaćanje usluga parkiranja gradskom karticom na otvorenim parkiralištima Rijeka Prometa

Uvođenjem ovog sustava omogućeno je plaćanje parkiranja u vremenskoj jedinici od 30 minuta nakon prvog sata umjesto dosadašnjih 60 minuta, čime se kod plaćanja usluge parkiranja DC RCC karticama od drugog sata nadalje više ne naplaćuje čitav započeti sat.

Rijeka City Card (RCC)

Ovo konkretno znači da će građani za parkiranje u trajanju od jednog i pol sata, primjerice na parkiralištu u ulici Ivana Zajca u 0. zoni, ukupno platiti 10,50 kuna, odnosno 7,00 kuna za prvi sat parkiranja + 3,50 kune za slijedećih pola sata, umjesto ukupno 14,00 kuna.

Plaćanje usluge parkiranja gradskom DC RCC karticom omogućeno je na sljedećim otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa d.d.:

1)    HŽ Žabica – prolaz ispod volte na Žabici kod tzv. skladišta 33

2)    Brajdica – kod deponija nepropisno parkiranih vozila (pauk)

3)    Ivana Zajca kod kbr. 10b

4)    Ivana Zajca kod kbr. 22

5)    Tržnica – ulica Riva Bodul

Za plaćanje usluge parkiranja gradskom karticom potrebno je gradsku karticu umetnuti u čitač kartice parkirnog automata nakon čega se otvara početni izbornik na zaslonu automata.

Odabirom željenog vremena trajanja parkiranja te potvrdom transakcije, korisnik kupuje parkirnu kartu koju je dužan istaknuti na vidljivom mjestu vjetrobranskog stakla vozila za koje je parkiranje plaćeno.

Na svih pet navedenih parkirališta na parkirnom automatu se može odabrati željeni broj sati parkiranja, dok se na parkiralištima Brajdica i HŽ Žabica može odabrati i cjelodnevna karta čija je cijena 20,00 kuna.

Usluga parkiranja može se platiti svim vrstama gradskih DC RCC kartica (prepaid, companion i kreditnom). Plaćanje DC RCC prepaid karticom moguće je pod uvjetom da na kartici postoje dostatna sredstva za plaćanje. Novčana sredstva na DC RCC prepaid karticu moguće je uplatiti osim u poslovnicama Erste&Steiermärkische Bank d.d. i ostalih banaka, internet bankarstvom bilo koje banke te kod drugih pružatelja platnih usluga, kao što su FINA, Hrvatska pošta, itd. Upute za uplatu sredstava na prepaid gradsku karticu, kao i ostali podaci vezani uz ovaj način plaćanja usluge parkiranja, dostupni su na www.rijekacitycard.hr.

Podsjećamo da je Grad Rijeka temeljem javnog natječaja uveo sustav gradske kartice koji omogućava građanima da s jednom karticom koriste i plaćaju više gradskih usluga. Od rujna se kartice izdaju u KD Autotrolej i poslovnicama Erste banke i na njih je moguće upisati pravo za korištenje usluge javnog gradskog prijevoza (mjesečnu pokaznu kartu). U međuvremenu je omogućena i kupovina pokaznih karata, odnosno upis mjesečne pokazne karte na gradsku karticu i putem interneta. Omogućavanje plaćanja usluge parkiranja na otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa daljnja je pogodnost korištenja ove kartice. Korištenje usluga parkiranja Rijeka prometa na zatvorenim parkiralištima te kupnja mjesečne ili godišnje parkirne karte na prodajnim mjestima Rijeka prometa uvodit će se postupno u narednom razdoblju.

 

Upute za plaćanje usluge parkiranja gradskom karticom

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1