Brže i povoljnije plaćanje parkiranja

08.05.2019.

PayDo aplikacija za plaćanje parkinga dostupna i u Rijeci

Svim građanima Rijeke kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima odnedavno je omogućeno brže i povoljnije plaćanje parkiranja odnosno satnih parkirnih karti, i to putem besplatne PayDo mobilne i web aplikacije. Prednosti koje aplikacija nudi su: plaćanje parkinga bez dodatnih troškova (ne plaća se naknada mobilnim operaterima), jednostavnost korištenja i dostupnost svim korisnicima (građanima i turistima).

Rijeka je trenutno jedna od 36 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart. Aplikaciju mogu koristiti svi koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a, a budući da aplikacija ne koristi SMS protokol građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga je korisna i za sve one koji parking nisu mogli plaćati SMS-om, poput primjerice turista, pa je zbog njih aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Također, u Rijeci su uličnim automatima postavljene naljepnice sa QR kodom za preuzimanje aplikacije i s naznačenom zonom kojoj parkiralište pripada pa se aplikacija može dohvatiti i uz pomoć QR koda.

Aplikacija se koristi registriranjem i prijavom putem aktivacijskog e-maila. Klikom na „Plaćanja“ građanin dodaje svoju karticu kojom želi plaćati parking, a parkiranje plaća klikom na „Kupi kartu“.

Tagovi: