Volontiranje

14.12.2018.

Paraolimpijci i zaposlenici Allianza volontirali u Dječjem domu "Tić"

Zaposlenici Allianza i hrvatski paraolimpijci u zajedničkoj volonterskoj akciji pomogli su zaposlenicima i štićenicima riječkog Dječjeg doma "Tić" uređujući prostore doma.

Zaposlenici Allianza i hrvatski paraolimpijci u zajedničkoj volonterskoj akciji pomogli su zaposlenicima i štićenicima riječkog Dječjeg doma "Tić" uređujući prostore doma. / Foto: press materijal
Foto: press materijal

U sklopu nagrađivanog projekta “ beST - be stronger together” i višegodišnje suradnje Allianza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) više od 130 zaposlenika hrvatskog osiguravajuće kuće Allianz, njihovih partnera i članova obitelji udružili su snage s hrvatskim paraolimpijcima pomažući ustanovama i udrugama koje skrbe o djeci diljem Hrvatske. 

Zaposlenici Allianza su sami odabrali udruge i ustanove kojima su poklonili svoj volonterski dan, ovisno o regiji u kojoj žive i rade pa su tako u Rijeci odabrali Dječji dom "Tić".

"Ovo je jedan hvalevrijedan i pozitivan primjer društvenog angažmana i osviještenosti za potrebe koje u društvu postoje. Stoga se, u ime svih naših korisnika, zahvaljujemo zaposlenicima Allianza na uloženom trudu, vremenu i dobroj volji", istaknula je Tamara Žakula Desnica, ravnateljica Dječjeg doma “Tić”.

Suradnja Allianza i HPO-a na volonterskim aktivnostima započela je početkom godine trodnevnim volontiranjem 60 zaposlenika na prvom Orijentacijskom sportskom kampu za djecu s teškoćama u razvoju.

"Pozitivno iskustvo volontiranja naših kolega koji su sudjelovali na Orijentacijskom kampu potaknulo nas je da osmislimo i druge volonterske akcije. Ponosan sam što su se naši zaposlenici u Rijeci u velikom broju uključili u obavljanje ličilačkih radova u domu "Tić". Vrijeme koje smo proveli s djecom čineći nešto što će uljepšati njihov život je neprocjenjiva nagrada. Naši svakodnevni problemi u ovakvim trenucima padaju u drugi plan”, istaknuo je Dean Radolović, direktor Allianz podružnice Istra, Lika, Kvarner.

Dječji dom “Tić” Rijeka je javna ustanova socijalne skrbi koja pruža psihosocijalnu pomoć djeci, mladima i njihovim obiteljima kroz program poludnevnog boravka, savjetodavnu stručnu pomoć te preventivnu djelatnost. U rad s djecom i obiteljima uključen je multidisciplinarni tim stručnjaka kojeg čine psiholozi, socijalni radnik, odgajatelji te psihijatar i pedijatar. Svi oblici stručne pomoći su besplatni.