Sajam stipendija u Rijeci

12.10.2017.

Panel diskusija o STEM stipendijama i stipendijama za siromašne studente

Na ovogodišnjem Sajmu stipendija, što će se u četvrtak, 19. listopada, od 10 do 16 sati održati na kampusu Sveučilišta u Rijeci, pored predstavljanja čak 14.000 stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, održat će se i panel diskusija o dvije najtraženije vrste stipendija – za studente slabijeg imovinskog stanja i STEM studije.

Na ovogodišnjem Sajmu stipendija, što će se u četvrtak, 19. listopada, od 10 do 16 sati održati na kampusu Sveučilišta u Rijeci, pored predstavljanja čak 14.000 stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, održat će se i panel diskusija o dvije najtraženije vrste stipendija – socio-ekonomske i STEM.

Naime, najveći broj stipendija, njih čak 7.600, odnosi se na novi program stipendiranja za STEM-studije te na stipendije koje se dodjeljuju na temelju socio-ekonomskih obilježja studenata. Obje vrste stipendija dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

Panel diskusija, koja počinje u 11 sati, ponudit će odgovore na sljedeća pitanja:

  • Kako će nove stipendije koje dodjeljuje MZO doprinijeti povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja i povećanju završnosti u visokom obrazovanju u Hrvatskoj?
  • Kako socio-ekonomske i STEM-stipendije utječu na gospodarski razvoj u Hrvatskoj?
  • Koji su uvjeti dodjele za nove stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja?

U panelu sudjeluju Kristina Ferara Blašković, načelnica Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard (MZO), prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, pročelnica sveučilišnog odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci te predstavnik/ica studenata Sveučilišta u Rijeci.