Svečanost na Koblerovom trgu

30.11.2018.

Paljenjem prve adventske svijeće sutra se otvara Rijeka Advent

Tradicionalnim paljenjem rasvjete i prve adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera, preko Korza do Trga Riječke rezolucije, službeno započinje najljepše doba godine i blagdanski ugođaj uz nikad bogatiji Rijeka Advent.

Polaznici riječkog Centra za odgoj i obrazovanje izradili su i postavili ukrase na adventski vijenac na Koblerovom trgu. Paljenjem prve adventske svijeće na vijencu u nedjelju 27. studenoga započet će tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci.

Prvu svijeću palimo sutra 1. prosinca u 17.30 sati, a u programu sudjeluju Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Lucija Stipanović, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje, Mateo Resman, svjetleći štulaši i Prve riječke mažoretkinje. U večernjim satima za dobru atmosferu bit će zaduženi Night Express Band i Grooversi.

Svoja vrata, sutra u 19 sati, otvara i Riječki tunel u potpuno novom blagdanskom ruhu.

U nedjelju, 2. prosinca s početkom u 16 sati, započinje otvaranje drugog bajkovitog izdanja Adventa na Gradini, koji se ove godine preselio i izvan zidina, u park pored kaštela, gdje nas očekuje prava božićna čarolija s klizalištem, adventskim kućicama i prigodnim glazbenim programom.

Raspored adventskog programa sljedećih mjesec dana dostupan je na internetskim stranicama Rijeka Adventa.