Poduzetnike i poduzetnice treba razlikovati kod donošenja poticajnih mjera

17.02.2016.

Pacinno startup debata: Poduzetništvo ima spol

U petak, 19.02.2016., u 20:00h na botelu Marina u centru Rijeke održat će se PACINNO Startup večer/debata na temu: „Poduzetništvo ima spol: poduzetnike i poduzetnice treba razlikovati kod donošenja poticajnih mjera”.

Pozivamo Vas da se priključite ovoj drugoj u nizu Startup večeri koje organizira Medicinski fakultet u Rijeci, kao jedan od partnera međunarodnog projekta PACINNO – „Platforma za trans-akademsku suradnju u inovacijama“, financiranog sredstvima programa IPA Jadranske prekogranične suradnje, s proračunom od gotovo 6 milijuna eura za ustanove iz osam zemalja te s ciljem istraživanja i poticanja inovacija u Jadranskoj regiji. U sklopu projekta organiziramo niz aktivnosti edukacije startupova, a paralelno s predavanjima i radionicama održavamo i PACINNO STARTUP večeri u Rijeci, u razdoblju od siječnja do travnja 2016. godine.

Ulaz je slobodan, ali registracija je obvezna te uključuje sjedeće mjesto, piće dobrodošlice te osvježenja (hladni bife) nakon završetka debate. Prilikom dolaska u Botel Marina svaki će, prethodno registrirani, uzvanik dobiti vaučer koji će moći zamijeniti za jedno piće. Registracijski obrazac je dostupan na sljedećem linku http://goo.gl/forms/819Vgf7LNv

Sudionice debate:

Afirmacijsku skupinu čine: mr. sc. Jasminka Keser iz Ministarstva poduzetništva i obrta te članica međuresorne radne skupine za koordinaciju provedbe Strategije razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, te Ivana Matić, osnivačica i direktorica portala Women in Adria. Negacijsku skupnu čine dr. sc. Brigita Miloš, viša asistentica na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijecu, te Ida Pandur, osnivačica i direktorica digitalne marketinške agencije Grey Entourage. Moderator debate je Filip Čićek, diplomirani sociolog, i član hrvatskog PACINNO tima.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta, hrvatski je predstavnik u strateškom projektu razvoja međunarodne platforme za poticanje inovacija kroz suradnju znanosti koji se financira sredstvima IPA Jadranske prekogranične suradnje 2007-2013. Svrha projekta „PACINNO - Međunarodna platforma za akademsku suradnju u poticanju inovacija“ je razvitak zajedničke platforme za rast i širenje inovacija zemalja Jadranske regije.