Bogatiji nego ikad

05.05.2017.

Ovogodišnji Student Day Festival od 29. svibnja do 3. lipnja

Autor: Ana Sušić

Student Day Festival ove će se godine održati od 29. svibnja do 3. lipnja, a objedinit će bogati glazbeni "line up" te kulturne, znanstvene, sportske i zabavne sadržaje. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP.

Student Day Festival ove će se godine održati od 29. svibnja do 3. lipnja, a objedinit će bogati glazbeni

U "Akvariju" Restorana Kampus Studentskog centra Rijeka osmi Student Day Festival najavili su rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski te Tomislav Maslak iz benda PleteRI.

Rektorica Prijić Samaržija rekla je kako je ovo tradicija koja raste te kako je prošle godine bilo čak 20.000 posjetitelja. Ove godine, Riječane i posjetitelje našega grada očekuje pregršt kulturnih događanja uz Culture Week, koji će se održati od 29. svibnja do 1. lipnja. Također, u sklopu Student Day Festivala bit će održan Studentski dan sporta, koji se radi zajedno u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom.

Predsjednik Zbora Topolski poručio je kako će se na ovogodišnjem Student Day Festivalu široj javnosti predstaviti studentske udruge sa svojim projektima tako da se, nakon nekoliko godina, vraća znanstveni dio festivala kojemu je cilj promocija znanosti.

Glazbeni dio festivala bit će održan 2. i 3. lipnja. Na glavnom Open air flooru od stranih imena izdvojeni su Kiril Djaikovski, a od domaćih Jinxi i Marijan Ban te mlade riječke snage Muhe bez glave, PleteRI, Nord i dobitnica Porina Antonela Doko. Na KBS WareHouse flooru nastupit će Danny Howells, jedan od najpoznatijih engleskih producenta i DJ-a, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvođača poput LTJ Bukema.

Cjelokupni program Festivala besplatan je za sve posjetitelje.

Zamjenik Filipović napomenuo je kako ovakva manifestacija doprinosi turističkom rastu našega grada te afirmira Rijeku kao mjesto urbanog turizma.

Više informacija može se naći na stranici Student Day Festivala.