Ulaganja i novi letovi

05.01.2018.

Ove godine 26 milijuna kuna u Zračnu luku Rijeka!

Autor: Radio Rijeka

Država će ove godine u Zračnu luku Rijeka uložiti 26 milijuna kuna koje riječki aerodrom željno očekuje. Ugovor o isplati još nije potpisan no ako i kada novci stignu, uložit će se u infrastrukturu i udruženo oglašavanje, rekao je direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Aerodrom Rijeka

Najavljeni su i novi letovi prema Nizozemskoj i to ovoga ljeta.

Cilj ulaska Hrvatske u Europsku uniju je među ostalim bio i taj da što brže i što jeftinije dođemo u europske metropole, zrakoplovom. Ryanair je kompanija koju su naši građani najbolje prihvatili, ali su na raspolaganju i druge, pa je od ove godine novost da se primjerice riječki aerodrom povezao s Nizozemskim u Eindhovenu o čemu govori direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić: "Za odlazak naših građana u prekooceanske zemlje koristi se linija na putu iz Rijeke za Koln, a namjera uprave riječkoga aerodroma jest da se u većoj mjeri koristi program poticanih letova, prvenstveno domaćih zračnih luka. Riječani za sad mogu samo put Osijeka, Splita i Dubrovnika, jer je Zagreb preblizu.“

A kako je država većinski vlasnik zračne luke Rijeka, odluka je da se ove godine uloži oko 26 milijuna kuna, od čega će najviše otići za obnovu zgrade, parkirališta, pristupa državnoj cesti i hortikulture oko zgrade. Oko 6 milijuna namijenjeno je marketingu i udruženom oglašavanju.