15. Dječja karnevalska povorka

23.02.2011.

Ovaj vikend Dječja karnevalska povorka

Autor: Grad Rijeka

Sudeći po najavljenom karnevalskom programu, ovaj vikend bit će dosta zabave za sve uzraste. 22. Maškarani maraton Radio Rijeke, 5. Maškarana maneštra, Streličarski kostimirani turnir te 15. Dječja karnevalska povorka, 20. Maškarani Pehin i Humanitarni program Udruge „…i djeci s ljubavlju“ jamče dobar provod.

Dječja karnevalska povorka

Karnevalska događanja pratit će Kanal Ri koji će ove godine za prijenos Riječkog karnevala imati i reportažna kola na raspolaganju te karnevalski studio na Korzu.

15. Dječja karnevalska povorka 2011.

U subotu, 26. veljače 2011., petnaesti put zaredom održat će se najrazigranija i najsimpatičnija manifestacija Riječkog karnevala - Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluju djeca predškolskog i školskog uzrasta. Ove godine sudjelovat će 79 karnevalskih grupa sa 5.900 malih sudionika s područja Primorsko goranske i Ličko-senjske županije, gosti iz Vukovara, otoka Visa i Slovenije te Srbije.

Prije povorke riječki će gradonačelnik održati prijam za predstavnike karnevalskih grupa, dok će u međuvremenu na Korzu nastupati Prve riječke mažoretkinje, te dječji zborovi: „Mali Riječani", „Morčići", „Male Tratinčice" i „Tratinčice".  Ovogodišnju Dječju karnevalsku povorku predvodit će princ i princeza Riječkog karnevala - princeza Ana Kinkela (6. godina) i princ Thomas Horvat (9. godina), koji su izabrani u nedjelju, 20. veljače 2011. u Tower centru.

Maškarani Pehlin 2011.


Udruženim maškaranim snagama Pehlina, Pehinarski feštari već 20 godina održavaju užance našega kraja. Jubilarno 20. druženje "Maškarani Pehin 2011." održat će se 27. veljače, na trasi od Turkova (autobusno okretište linije 7) do Doma Kulture Pehlin.  Za vrijeme trajanja manifestacije tom će prometnicom kretanje biti moguće samo jednom trakom otprilike 1 sat. U dosadašnjim druženjima učestvovale su ekipe našeg kraja, ali i iz inozemstva, pa se i ove godine očekuje oko 600 učesnika.

Istoga dana  Streličarski klub Rijeka organizira međunarodni kostimirani turnir  na kojem će nastupiti klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Turnir se održava u Atletskoj dvorani Kantrida  s početkom u 8,30 sat, a na njemu će nastupiti oko 150 kostimiranih natjecatelja.
 
Promocija kalendara  "Želimo vježbati vid"

Udruga ".. I djeci s ljubavlju" Rijeka obilježava petu godinu rada i djelovanja, u ponedjeljak 28. veljače 2011. u Zajednici Talijana promocijom kalendara s tematikom "Želimo vježbati vid" s fotografijama djece odjevenih u karnevalske kostime. Prodajom kalendara prikupljaju se novčana sredstva za kupnju rehabilitacijske opreme za slabovidnu djecu koja se školuj u jedinom odjelu takve vrste u RH koji djeluje u Rijeci pri O.Š. Pećine". U tu je svrhu otvoren i  humanitarni telefon 060 800 338 kojim se prikupljaju sredstva za istu namjenu. Na obljetnici će biti upriličen program u režiji Zaka Valente te prisustvovat će dame sa kalendara: Danijela Gračan,Sabina Salamon , Leonora Surian, Diana Rosandić, Vesna Škare Ožbolt, Sanja Zambelli, Olga Šober, vokalna skupina RIVERS, E.N.I.

22. Maškarani maraton Radio Rijeke Rijeka

Tradicionalna i najstarija prateća manifestacija Riječkog karnevala, Maškarani maraton Radio Rijeke uselila se na brod Nina. Uz veseli karnevalski program te brojne karnevalske grupe iz zemlje i inozemstva, popularni voditelji u živom radio prijenosu podgrijavaju atmosferu uoči Međunarodne karnevalske povorke. Program započinje u četvrtak, 3. ožujka 2011. u 20 sati za kada je najavljen dolazak Grobničkih dondolaša i Čavjanskih maškara, nakon čega slijedi otvaranje 22. Maškaranog maratona Radio Rijeke i luda Grobnička noć.

U petak, 4. ožujka 2011. u  20 sati dolaze Crikveničke maškare, a od 20,30 - 02,00 traje Noć Crikveničkih maškara.

Također zabavna „Maškarana maneštra“ održat će se po peti put, od 10,30 do 13 sati u subotu 5. ožujka 2011. ispred Pošte na Korzu, a na brodu Nina isti dan, od 20,00 - 03,00 bit će održana Noć Meštra Tonija - proslava 20. godina meštrovanja karnevalom.

Cjelokupni program svih događanja možete pogledati na stranicama Riječkog karnevala.

Izvor: Grad Rijeka

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar