Svečano pušten u rad novi kompleks JGL-a

13.07.2015.

Otvoren Pharma Valley na Svilnom

Autor: Damir Jevtić

U petak, 10. srpnja 2015. godine, na Svilnom je svečano otvoren Pharma Valley, farmaceutski kompleks Jadran galenskog laboratorija. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 361 milijun kuna koji je trenutno jedna od većih investicija u Hrvatskoj.

Svečano pušten u rad novi kompleks JGL-a / Otvoren Pharma Valley na Svilnom

Ivo Usmiani, direktor Upravnog odbora JGL-a, istaknuo je kako je otvaranje Pharma Valleya put prema ostvarenju vizije tvrtke, koja želi postati vodeća međunarodna kompanija u području razvoja i proizvodnje lijekova za osjetila, te postati globalni lider u korištenju blagodati morske vode u svrhu zdravlja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je JGL-u na projektu, istaknuvši kako je upravo uloga države da nizom poticajnih mjera bude podrška ovako važnim investicijskim projektima.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je kako je Pharma Valley svojevrsni landmark Rijeke koji jasno ocrtava budući razvoj našeg grada. Svečanom otvorenju su među brojnim uvaženim gostima nazočili i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Branko Grčić, ministar zdravlja Siniša Varga, te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Projektom Pharma Valley se osiguravaju preduvjeti i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za dugoročni rast tvrtke te se objedinjavaju svi proizvodno-tehnološki procesi na jednome mjestu. Projekt objedinjava postojeću lokaciju Svilno 1, na kojoj se na 13.800 četvornih metara nalaze proizvodni pogoni, laboratoriji, skladište ambalaže i popratni sadržaji, te Svilno 2, novu lokacija na kojoj se na čak 79.000 četvornih metara nalaze proizvodni i skladišni pogoni, s time da ukupna površina zatvorenih prostora iznosi 20.500 četvornih metara. Proizvodni kapaciteti, koji su projektom podignuti za 40 milijuna jedinica proizvoda, i sada iznose ukupno 104 milijuna jedinica, JGL-u će osigurati rast, za najmanje sljedećih deset godina. U protekle dvije godine JGL je zaposlio oko 200 novih ljudi, a kad novi kompleks u potpunosti profunkcionira, otvorit će se još stotinjak novih radnih mjesta.