Obiteljski dom na Krnjevu

07.07.2015.

Otvoren Dom za starije i nemoćne osobe Anja Aničić

Autor: Damir Jevtić

U ponedjeljak 6. srpnja 2015. svečano je otvoren Dom za starije i nemoćne osobe Anja Aničić. Nalazi se na Krnjevu na adresi Meštrovićeva 2, gdje se nekada nalazio Medico. Dom ima dugo godišnje iskustvo u zbrinjavanju i brizi o starijim i nepokretnim osobama.

Otvoren Dom za starije i nemoćne osobe Anja Aničić

Od 2011. godine radio je na lokaciji u Malinskoj, a od nedavno radi u novom prostoru na Krnjevu. Sobe za smještaj nepokretnih štićenika opremljene su bolesničkim krevetima s elektromotornim sustav i noćnim ormarićima s ugrađenim stolom za hranjenje.

U svim sobama i apartmanima osim kreveta i ormara postavljeni su TV uređaji, a apartmani su dodatno opremljeni mini kuhinjom, stolom i stolicama te vlastitom kupaonicom kako bi štićenici mogli dostojanstvenije proživjeti svoju treću životnu dob. Usluge doma su 24 satna skrb i njega štićenika, četiri obroka dnevno, grupna radna terapija, a za sve to se brine stručni tim osoblja osposobljen i školovan za pružanje usluga brige, skrbi i njege.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je podržao ovu inicijativu, a kako je proteklo otvaranje pogledajte u prilogu.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krnjevo