Kreće još jedna Civilna inicijativa Rijeke 2020 - EPK

17.04.2019.

Ostvari san, skuhaj si sam! Otvorene prijave na tečaj kuhanja za umirovljenike

Do 26. travnja moguće se prijaviti na tečaj kuhanja Matice umirovljenika grada Rijeke u okviru projekta „Ostvari san, skuhaj si sam!“. Riječ je o jednom od odabranih projekata u sklopu Civilnih inicijativa Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, namijenjenom svim umirovljenicima koji žele naučiti pripremiti osnovna, ali zdrava i cijenom pristupačna jela. Tečaj počinje u svibnju i održavat će se u klubu Centar, u Kružnoj ulici 5.

Plakat je izradio volonter Matice umirovljenika grada Rijeke Martin Žunec

 

„Primijetili smo da ima mnogo umirovljenika samaca koji nisu imali priliku naučiti kuhati, a ne znaju ni koga bi mogli pitati. Kako je tanjur prvi korak do zdravlja osmislili smo projekt pod nazivom "Ostvari san, skuhaj si sam" i prijavili ga na natječaj agencije Rijeka 2020 koji podupire inicijative građana za kulturne i društvene događaje“, navode umirovljenici na svom portalu Penzići Rijeka, dodajući da će kroz taj projekt biti sufinancirana i nabavka namirnica.

Program osnovnog tečaja kuhanja osmišljen je uz volontersku inicijativu članice Matice umirovljenika grada Rijeke kroz koji će polaznici naučiti spremati brojna jela iz primorske kuhinje, od maneštrice do jednostavnih slastice. Sve to uz obaveznu zakusku i druženje na kraju.

Svi zainteresirani za tečaj mogu se prijaviti na šalteru Matice umirovljenika grada Rijeke ili na broj 051 212 109.

Više je dostupno na internetskim stranicama Penzići Rijeka. 

*Plakat je izradio volonter Matice umirovljenika grada Rijeke Martin Žunec