Bura stvara probleme na području Primorsko-goranske županije

14.11.2017.

Olujna bura prouzročila dosta štete; u Bakarcu puše i do 140 km/h

Autor: Radio Rijeka

Olujna bura je na području Primorsko-goranske županije napravila dosta štete. Dojave su stizale sa svih strana: od Brseča, Viškova, Mošćeničke Drage do Fužina. Bura ureduje i prometom: npr. Jadranskom magistralom se južnije od Senja ne može, a zatvoren je i krčki most.

Bura na Drenovi, Foto: Romina Markovic, Facebook
Foto: Romina Markovic, Facebook

Olujna bura rušila je stabla, telefonske stupove u Lubenicama i Crikvenici, električne stupove u Velom Brgudu. Podignut je dio krova jednog trgovačkog centra u Rijeci, razbacani su kontejneri, razni otpad, građevinski materijal.

Pune ruke posla imali su vatrogasaci, komunalci i ostale dežurne službe.

Puno problema bura stvara i jutros u prometu, posebno na moru. U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica - Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna - Žigljen, brodska  linija Mali Lošinj - Unije - Susak te katamaranske  linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka.

Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene, a samo osobna vozila mogu magistalom od Bakra do Senja te riječkom obilaznicom na dionici Škurinje-Orehovica, od Drage prema Šmriki, od čvora Čavle do Kikovice, a prema tunelu Tuhobić bura je ograničila brzinu vožnje na 40 km na sat.

A koliko zapravo puše na dionici riječke zaobilaznice Hreljin - Kukuljanovo pogledajte u videu.

Izvor: Radio Rijeka

Tagovi: