Tjedan dana popularizacije psihologije

26.02.2012.

Održana "Rijeka psihologije"

Autor: Zoran Krušvar

"Rijeka psihologije" provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj koji je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića na različitim lokacijama u gradu Rijeci.

rijeka psihologije

Osim promocije struke, "Rijeka psihologije" imala je i humanitarni karakter: prodajom promotivnih predmeta na štandu na Korzu i u Tower centru, prikupljala su se sredstva za uređenje Odjela za djecu i adolescente Psihijatrijske bolnice Lopača.

Građani su se mogli uključiti u neku od pedeset i tri zanimljive aktivnosti, upoznajući tako različita područja kojima se bavi psihologija. Komunikacija, stres, polazak djeteta u školu, ovisnosti, poticanje kreativnosti, roditeljstvo, profesionalna orijentacija i traženje posla, samopoštovanje, zdravlje, starenje, samo su neke od tema kojima su psiholozi pokušali "preplaviti" grad.

Što nam je o tome rekla Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora, te kako su izgledale neke od aktivnosti koje su se proteklog tjedna odvijale u Rijeci, saznajte iz video priloga:

Dijelovi grada:
  • Centar
  • Školjić
  • Sušak
  • Trsat
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1