Prijavite se!

24.08.2018.

Od plesa do robotike: Kreću upisi u raznovrsne radionice Doma mladih

Autor: Filip Brnelić

Dom mladih Rijeka i ove će školske godine organizirati set raznovrsnih radionica namijenjen djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Prijaviti se može na dvadesetak izvanškolskih aktivnosti umjetničko-kreativnog ili znanstveno-tehničkog tipa te steći nova znanja i vještine uz zabavu i druženje s vršnjacima.

Dom mladih Rijeka u novoj 2017./2018. radioničkoj godini nudi šaroliki izbor aktivnosti za različite uzraste s puno noviteta. S radom započinju Kazalište mladih Kamov, kreativne radionice šivanja i modnog dizajna, potom radionice posvećene dronovima, 3D printanju te znanstveni laboratorij.

U Domu mladih moći će se baviti plesom, likovnim stvaranjem, sviranjem instrumenata kao što su synthesizer, klavir, električna i bas gitara, bubnjevi, pjevanjem pa čak i održavanjem radio stanice. Također, nude se i dramske radionice: stariji osnovnoškolci mogu se prijaviti na program „Try theater“, a u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca ponovo će se održati projekt „Kazalište mladih Kamov“, namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda te srednjoškolcima.

Što se tiče programa tehničke i znanstvene tematike, tu su uzrastu prilagođene informatičke, filmske i elektroničke radionice, „Mladi inovatori“ i „Modelari“ za nešto mlađu djecu, te robotika, astronomija i znanstveni laboratorij. Za nešto starije, posebno se ističu radionice vezane uz funkcioniranje dronova i 3D printera.

Detalje o konkretnim radionicama Doma mladih te kontakt s voditeljem ili voditeljicom može se dobiti ispunjavanjem online prijavnice. Upisi u radionice kreću od 3. rujna i traju do popunjenja grupa, o čemu se više informacija, kao i o godišnjem rasporedu radionica, može saznati na web stranici Doma mladih.