159 litara po četvornom metru

27.10.2012.

Obilne kiše na riječkome području

Riječki vatrogasci u posljednja 24 sata imali su oko 30 intervencija radi obilne kiše koja je sinoć padala na našem području, a najviše radi poplavljenih prostora u središtu grada, posebice na tržnici.

Foto đir po gradu: Nevrijeme u RijeciFoto: Zeljko Sop / CROPIX

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke naveli su da su poplavljeni uglavnom podrumi, jedan stan, balkon, a jedan je osobni automobil ostao u vodi ispod podvožnjaka.

Ističu da je u odnosu na intervencije nakon obilne kiše, koja je pala na riječkom području prije oko mjesec dana, bilo je puno manje intervencija vatrogasaca.

U Rijeci je sinoć padala jaka kiša, a po podacima riječkog Pomorskog meteorološkog ureda jutros u 8 sati u Rijeci je palo 159 litara kiše po četvornom metru u posljednja 24 sata.

U Crnom Lugu palo je 118 litara, u Pargu kod Čabra 86, na Zavižanu 22 litre, u Gospiću 15, a na Rabu 29 litara kiše po četvornom metru. Puhalo je umjereno jako jugo s olujnim udarima.

U Rijeci je danas u 12 sati izmjerena temperatura zraka od 18 celzijevih stupnjeva, u Opatiji 19, a u Gospiću 18 stupnjeva.

Iz Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka naveli su da se noćas i sutra na Kvarneru očekuje bura, umjerena do jaka s olujnim udarima te osjetan pad temperature zraka.

Kiša će u Gorskom kotaru i Lici prijeći u snijeg, uz osjetno zahlađenje.

Sutra se, osim ujutro, očekuje manje oborina nego danas.