RIJEKA

07.07.2017.

Obersnel: Sve spremno za prelazak riječkih tržnica u tvrtku Rijeka plus

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je u četvrtak kako je sve spremno za prelazak gradskih tržnica iz tvrtke koncesionara Tržnice, koja je upravljala njima proteklih deset godina, u gradsko poduzeće Rijeka plus, što će se dogoditi 17. srpnja.

Vojko Obersnel

Sve je pripremljeno da se taj posao obavi bez problema i prekida rada tržnica, poručio je Obersnel i dodao kako će tvrtka Rijeka plus idući tjedan pozvati sve sadašnje zakupce prostora na tržnicama na potpis novih ugovora do kraja ove godine, a  bit će isti kao dosadašnji.

Pokrenut će se i postupak nabave nove opreme i uređaja za tržnice, za što se planira utrošiti oko 20 milijuna kuna, a u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Rijeci utvrđen je novi vizualni identitet tržnica, tako da će sva prodajna mjesta imati istovjetna vizualna obilježja.

Obersnel je najavio da će se zaposlenicima u dosadašnjoj tvrtki koncesionaru Tržnice ponuditi zaposlenje ili u tvrtki Rijeka plus, ili komunalnom društvu Čistoća, ako su do sad radili na poslovima održavanja čistoće.

Inače, u Rijeci postoje četiri gradske tržnice - središnja blizu luke, na Brajdi, na Zameti i na Vežici.

Gradonačelnik Obersnel je iznio i podatke o znatnom rastu turističkog prometa u Rijeci, po kojima je ovoga lipnja bilo 26 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja u odnosu na prošlogodišnji lipanj. Također, u prvih šest mjeseci ove godine bilo je 16 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja nego lani u istom razdoblju, rekao je.

(Hina) xdsil ytr