PARKIRANJE

15.05.2019.

Novosti u načinu plaćanja parkiranja na gradskim parkiralištima

Autor: Smiljana Radović Lagator

Krajem ovog tjedna počinju vrijediti novi pravilnici o načinu parkiranja na javnim parkiralištima. Iako je većina pravila ista kao i do sada, uvedene su i neke novosti. Tako se dnevna karta, odnosno karta koju Rijeka plus izdaje kad korisnik ne plati parkiranje, više ne može platiti u umanjenom iznosu, ako se korisnik parkirališta u roku od osam dana obrati Rijeka plusu, već se dnevna karta plaća mora platiti u cjelokupnom predviđenom iznosu.

Rijeka plus obavještava korisnike parkirališta na Trgu 128. brigade (ispred knjižnice “Stribor”) da će u utorak, 22. kolovoza 2017., od 6 do 16 sati, biti zabranjeno parkiranje zbog snimanja filma.

Korisnicima kojima je dnevna parkirna karta  izdana zaključno s danom 17. svibnja 2019. godine, omogućit će se plaćanje satne karte za pet sati parkiranja u roku od osam dana. Naime, do tog datuma može se platiti umanjen iznos, ovisno o zoni u kojoj je vozilo bilo parkirano.

Umanjeni iznos se plaća tako da se umjesto 80,00 kn plati pet sati parkiranja množeno s cijenom sata u zoni gdje je vozilo bilo parkirano. Npr. ako je cijena sata za parkiranje 4,00 kn, plaća se 20,00 kn, a ako je riječ o 7,00 kn/sat, plaća se umanjeni iznos od 35,00 kn, itd.

Novost je i da će dnevna parkirna karta biti važeća isključivo za parkirališnu zonu u kojoj je izdana i za sve parkirališne zone s istom ili nižom cijenom.

Također, novost je i u tome da ukoliko korisnik prilikom parkiranja vozila zauzme dva parkirališna mjesta, izdat će mu se dvije dnevne karte za tu zonu i dva naloga.

Nadalje, novost predstavlja i mogućnost kupnje mjesečnih parkirnih karti za pravnu ili fizičku osobu koja obavlja djelatnost iznajmljivanja sobe, apartmana ili kuće za odmor koje se nalaze na području na kojem se obavlja naplata parkiranja, a za potrebe gostiju soba, apartmana ili kuće za odmor. Broj mjesečnih parkirnih karti za ove kategorije osoba utvrđuje Uprava Rijeka plus uz prethodnu suglasnost gradonačelnika Grada Rijeke.

Cjeloviti tekst novih Općih uvjeta se nalazi na web stranici Rijeka plusa