Projekt "Sve za našu djecu"

03.03.2017.

Nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi za male pacijente

Autor: Radio Rijeka

Zahvaljujući aktivnostima Savjeta Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Riječani su podigli broj darivanja, pa smo dosegli prosjek od šest doza po glavi stanovnika. Istaknuto je to u najavi još jedne akcije darivanja krvi, što će se održati u Domu Crvenog križa na Pećinama, u ponedjeljak 6. ožujka, od 13 do 18 sati.

Dobrovoljno darivanje krvi

Prvog ponedjeljka u mjesecu Savjet Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka organizira darivanje krvi u suradnji s udrugama i drugim institucijama u gradu. Prošloga mjeseca krv je darivalo 70 dobro raspoloženih karnevalista, a u ponedjeljak će krv, neki i prvi put, darivati članovi Udruge Riječko srce.

Najavljujući novu akciju, predsjednik Savjeta darivatelja Ivo Vidotto objavio je prvi put i podatak da su, upravo zahvaljujući pojačanim aktivnostima Savjeta, Riječani povećali broj darivanja krvi. Dosegli smo prosjek od šest doza po glavi stanovnika!

Za članove Udruge Riječko srce je darivanje krvi jedna u nizu akcija u okviru projekta "Sve za našu djecu" tijekom koje prikupljaju sredstva za uređenje čekaonice i igraonice Odjela za onkologiju i hematologiju Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a.

Članovima Humanitarne udruge Riječko srce, u ponedjeljak će se pridružiti i dvadesetak zaposlenika Komunalnog društva Čistoća.