Razvijanje darovitosti

18.03.2019.

Niz radionica na više gradskih lokacija u sklopu Dana darovitih učenika u Rijeci

U utorak, 19. ožujka, u sklopu obilježavanja Dana darovitih učenika u Rijeci, održat će se niz radionica za osnovnoškolce, i to na više lokacija u Rijeci.

Prva je na redu radionica „Otkrij lika u matematičkoj priči“, namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, a vodit će se Vedrana Mikulić Crnković i Ivona Novak. Održat će se sutra od 10 do 11:30 sati na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, u prostoriji O-356. U radionici će učenici opisivati matematičke pojmove ne navodeći njihova imena te će, u različitim igrama, prepoznavati matematičke pojmove iz njihovog opisa. Za sudjelovanje se prethodno potrebno najaviti na math@math.uniri.hr ili na 051/584-650.

U 17 sati u Regionalnom info centru za mlade (Kružna ulica 8) održat će se psihodramska radionica „Koji je moj dar?“, koju će voditi dr.sc. Danijela Blanuša Trošelj,  psihodramska praktičarka, studentica 4. godine psihodramske psihoterapije. Smisao radionice je istraživanje vlastite i tuđe darovitosti kroz ispoljavanje njihovih potencijala. Radionica je namijenjena roditeljima, odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima i ostalim zainteresiranim odraslim osobama. Obvezna je prijava na adresu  centarzadarovite@czpd.com .

U riječkom Prirodoslovnom muzeju (Lorenzov prolaz 1) u 18 sati počinje radionica „Budi šašavi znanstvenik“, za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole. Voditeljice su  Božena Viduka i Katarina Kolak, vanjske suradnice Muzeja.

Budi šašavi znanstvenik je edukativno-interaktivna radionica kroz koju će djeca, u opuštenoj atmosferi upoznati zabavnu stranu fizike, kemije, biologije i matematike. Otkrit će svijet prirodoslovlja na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, igru i kreativnost. Cilj je, tematskim igrama i interaktivnim pokusima, djeci proširiti znanje i interes za prirodne znanosti.

Prijave na radionicu su putem telefona  051/553-669 ili e-mailom na edukacija@prirodoslovni.com , a broj sudionika ograničen je na maksimalno 15.   

U Muzejskom malom ateljeu (MuMA) Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1) za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole organizirana je likovna radionica Riječka luka, koja počinje u 18 sati. Tijekom radionice sudionici će umjetničkom interpretacijom moći obraditi temu Riječke luke povodom obilježavanja 300. godišnjice proglašenja Rijeke slobodnom lukom. Kroz procese stvaranja, komponiranja i oblikovanja vlastitih likovnih radova sudionike će usmjeravati likovna pedagoginja Nina Licul. „Preko mora i oceana“ naziv je još jedne radionice koja će se u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održati od 11.30 do 13 sati, a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole.  

Pod vodstvom Andree Samaržije na ovoj će radionici učenici otkriti koja je poveznica između Titanica i Rijeke, istraživat će muzejski postav Odjela povijesti pomorstva te će se okušati u zabavnoj igri znanja te izrađivanju parobroda u origami tehnici. 

Radi ograničenog broja sudionika (do 15) na obje muzejske radionice obavezna je prethodna najava. Kontakt za najavu: Andrea Samaržija, e-mail: cudotvornica@ppmhp.hr  ili na tel.051/213578

Dani darovitih učenika u Rijeci ove se godine održavaju od 18. do 23. ožujka, a cjelokupni program dostupan je OVDJE.