Od 9. do 20. siječnja

08.01.2020.

Ne bacajte jelke u kontejnere! Čistoća organizirano prikuplja božićna drvca

Od 9. do 20. siječnja KD Čistoća Rijeka, kao i proteklih godina, organizirano prikuplja božićna drvca po završetku božićno-novogodišnjih blagdana. Građani drvca mogu odložiti pored spremnika za preostali otpad koje uobičajeno koriste, s time da se svakog dana prikuplja na području tri do pet mjesnih odbora.

Od 17. do 24 prosinca na prostoru Verdijeve ulice do Kazališnog parka na Centralnoj tržnici mogu se kupiti božićna drvca, od obične i srebrne smreke do kavkaske jele.

U tablici su naznačeni termini po mjesnim odborima Grada Rijeke u kojima će se odvijati organizirano prikupljanje. Prikupljanje će se odvijati tijekom svakog dana, osim nedjeljom.

Građani također drvca mogu i samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva draga (od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati), odnosno Pehlin (od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati i subotom od 8 do 13 sati).

Čistoća moli građane da drvca ne odbacuju u okoliš, ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.

Termini i lokaliteti organiziranog prikupljanja božićno-novogodišnjih drvaca dostupni su na mrežnim stranicama KD-a Čistoća