Humanitarna izložba fotografija

15.02.2016.

„Nasmiješeno lice Riječkog karnevala“

Autor: Mia Mohorić

Foto studijo Kurti i Turistička zajednica grada Rijeke i CARITAS Riječke Nadbiskupije organizirali su još jednu humanitarnu akciju Riječkog karnevala, pod nazivom „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“. Radi se o online izložbi fotografija na stranicama Foto Kurtija, koje se mogu kupiti, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za Socijalnu samoposlugu „Kruh Sv. Elizabete“.

Ove godine, iako kratak, Riječki je karneval bio bogat humanitarnim akcijama, kojih je bilo čak sedam; darivanje krvi, maškarana jota i maneštra, humanitarni karnevalski bal, dvije humanitarne manifestacije u organizaciji karnevalske grupe Čiket te humanitarna izložba fotografija Foto Kurtija.

Izložbu su najavili Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice  grada Rijeke,  Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti te Elida Verunica iz Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“, te Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak.

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, istaknuo je kako je prošlogodišnjom izložbom fotografija sa Riječkog karnevala sakupljeno 7,500 kuna za Kuću utočišta, te da se nada kako će se taj iznos ove godine nadmašiti. Izložba je postavljena na web stranici Foto Kurti od 15. veljače do 15. ožujka. Fotografije se naručuju online putem, a preuzeti se mogu u nekom od Foto studija Kurti. Odabrana fotografija biti će obrađena i uokvirena. Cijena male fotografije dimenzije 15x20 iznosi 50 kuna, a dimenzije 30x45 150 kuna.

 

Uplata za odabranu fotografiju vrši se isključivo na račun Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“; IBAN HR4924020061100721002. Račun se može dobiti putem e-maila te preuzeti u nekom od Foto studija Kurti ili Turističkom informativnom centru Grad Rijeke, na adresi Korzo 14.

Elida Verunica iz Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ iskazala je svoj zahvalnost spram organizacije ove i ostalih humanitarnih akcija namijenjenih za Socijalnu samoposlugu. Dodala je kako se svake subote sakupljaju namirnice po centrima te kako su šećer, brašna, ulje i konzerve najpotrebnije u ovom trenutku.

Ove se godine ujedno obilježava i peta godišnjica Socijalne samoposluge, čijih 700 korisnika prima mjesečne pakete hrane. Socijalna samoposluga „Kruh sv. Elizabete“ opstaje upravo i isključimo od ovakvih humanitarnih akcija i dobre volje ljudi, kojih, prema riječima Elide Verunice, na svu sreću ne nedostaje.