Od ideje do realizacije

09.11.2018.

Najavljena radionica o EU fondovima za sportske udruge

U ponedjeljak, 12. studenog u 16 sati u prostorijama Visoke poslovne škole PAR bit će održana edukativna radionica naziva „EU fondovi – Od ideje do realizacije“ namijenjena sportskim klubovima i udrugama Rijeke i okolice.

U ponedjeljak, 12. studenog u 16 sati u prostorijama Visoke poslovne škole PAR bit će održana edukativna radionica naziva „EU fondovi – Od ideje do realizacije“ namijenjena sportskim klubovima i udrugama Rijeke i okolice.

Događaj su najavili predstavnici Riječkog sportskog saveza i škole PAR pod čijom se organizacijom edukacija zbiva, navevši sve veći interes članova RSS-a za korištenjem EU fondova, kao i sve veće potrebe amaterskog i rekreativnog sporta koje često ne mogu biti zadovoljene budući da sportske udruge često nemaju dovoljno resursa za samostalnu rad na projektima. Polaznici će moći saznati konkretne i precizne informacije o pisanju i apliciranju projekata radi dobivanja europskih sredstava, posebice na novoobjavljeni program Erasmus+ 2019, a sudjelovanje na radionici besplatno je za sve.

Glavni tajnik RSS-a Slaviša Bradić naveo je kako savez svojim članicama želi prezentirati svoje bogato iskustvo s EU fondovima te ih osposobiti za izradu uspješnih prijava. „Riječki sportski savez je vodeći u Hrvatskoj po iskorištavanju sredstava iz EU fondova, stoga očekujem velik odaziv na radionicu koja će oplemeniti poslovno okruženje u sportskim klubovima“, rekao je Bradić.

Prema riječima Verice Mance, voditeljice EU fondova, Riječki sportski savez trenutno sudjeluje u osam projekata čija je ukupna vrijednost preko milijun eura, a početkom 2019. kreće provedba četiri nova. „U ove raznovrsne projekte su uključeni i naši klubovi i treneri, budući da je cilj projekata zadovoljavanje potreba naših klubova, a uspješno je uspostavljena suradnja i s mnogim europskim zemljama“, kazala je Mance.

U organizaciji radionice sudjelovat će i škola PAR, koja s RSS-om ima dugogodišnju suradnju među kojom se ističe europski projekt Sportske akademije koji vrhunskim sportašima omogućava prilagođeno obrazovanje. Dekanica PAR-a Gordana Nikolić istaknula je kako je kroz ovaj program dosad prošlo oko 40 sportaša te najavila i nadolazeći program cjeloživotnog obrazovanje za sportaše kojeg će ova škola provoditi.