Upisi u tijeku

13.09.2018.

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka prima nove muške pjevače

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka poziva sve zainteresirane muške pjevače da se pridruže trenutnim članovima na probama i u novoj koncertnoj sezoni 2018./2019.

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka poziva sve zainteresirane muške pjevače da se pridruže trenutnim članovima na probama i u novoj koncertnoj sezoni 2018./2019.
Foto: press materijal

Iz zbora poručuju da su dobrodošli su i tenori, i baritoni i basovi, koji vole pjevati, imaju sluha, sviđa im se klasična glazba, te imaju želju za učenjem pravilnog pjevanja i motivirani su raditi na kvaliteti svog glasa. Probe zbora se održavaju svakog utorka i petka u 20:00 u samom centru Rijeke – Pavla Rittera Vitezovića 3. Više informacija zainteresirani mogu dobiti putem maila schola.cantorum.ri@gmail.com ili facebook i instagram inboxa zbora.

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka poziva sve zainteresirane muške pjevače da se pridruže trenutnim članovima na probama i u novoj koncertnoj sezoni 2018./2019. Ovaj riječki zbor djeluje u mješovitom sastavu već deset godina, a jedini je riječki zbor specijaliziran za izvođenje klasične koncertne duhovne glazbe. Od svibnja ove godine osim u mješovitom sastavu izvodi i repertoar skladan za ženske zborove. Dugo godina je djelovao u okviru riječke Zajednice Talijana, a unazad dvije godine djeluje u okviru KUU Dulciana. Vodi ga maestra Ingrid Haller, prof. – višestruko nagrađivana sopranistica s dugogodišnjom koncertnom i opernom karijerom, te profesorica pjevanja u srednjoj glazbenoj školi  I. Matetić Ronjgov u Rijeci. Zbor je imao više od 100 koncerata, te ostvario zapažene nastupe s renomiranim solistima, instrumentalnim ansamblima i orkestrima. Na dva međunarodna zborska natjecanja osvojio je Grand Prix, a na posljednjem međunarodnom natjecanju zborova na kojem je sudjelovao je proglašen pobjednikom u kategoriji duhovne glazbe.

Zbor u sezoni 2018./2019. nastavlja svoje djelovanje i u mješovitom i u ženskom sastavu, a osim odlazaka na nova natjecanja zborova u idućih nekoliko mjeseci planira održati veliki obljetnički koncert.

Tagovi: