humanitarno-gastronomska manifestacija

05.03.2011.

Maškarana jota i maneštra na Korzu

Autor: Valentina Mišković

U sklopu Riječkog karnevala danas su se na Korzu "kuhale" dvije humanitarno-gastronomske manifestacije. S počekom u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske Udruženje obrtnika organiziralo je petu Maškaranu jotu, a u 12 ispred robne kuće Korzo agencija Primorsko jedro organiziralo je petu Maškaranu maneštru.

Sekcija ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Rijeka od 11 do 13 sati na Trgu Republike Hrvatske u Rijeci po peti je put organizirala gastronomski događaj "Maškarana jota 2". Obrtnici ugostitelji, uz sponzorstvo kolega obrtnika i sponzora, kuhali su "Maškaranu jotu" sa 50 kilograma fažola, 35 kg kiselog kupusa i 70 kg suhog mesa i građanima ponuditi oko 700 porcija jela "naših starih".

Porcija "Maškarane jote" prodavala se po cijeni od 10 kuna, a čaša vina za 5,00 kuna + DAJ ČA DAŠ. Sav prihod od prodaje namijenjen je Udruzi žena operiranih dojki Nada iz  Rijeke koje su se pridružile podjeli jote građanima. Službeni voditelji ovog gastronomskog programa bili su poznati ugostitelj Boris Radović – Beli i Mladen Valjan – Vlačina. Podjeli su se pridružili i učenici Ugostiteljske škole.

U organizaciji Agencije primorsko jedro Rijeka u 11 se počela paliti vatrica, a u podne kuhati 5. Humanitarna maškarana maneštra. U akciji je sudjelovalo 12 ekipa sastavljenih od Rotary klubova iz zemlje i inozemstva te sponzora i pokrovitelja manifestacije. Svaki rotary club uplatit će po 1.500,00 kuna u humanitarne svrhe. Novac je namijenjen za Društvo multipleskleroze grada Rijeke (10.000 kn.) i Prihvatilište za beskućnike "Ruže svetog Franje" (5.000 kn.).

Dijelovi grada:
  • Centar
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2