Riječki program lokalnog partnerstva

21.11.2018.

Kvart za 5: Dođite na radno otvorenje parkića na Školjiću!

Danas je u parku na Školjiću počela akcija farbanje klupa koju s ciljem uređenja parka organizira građanska inicijativa "Kvart za 5", uz sudjelovanje volontera, susjeda iz kvarta, djece iz Osnovne škole "Nikola Tesla" i štićenika Udruge Oaza. Radno otvorenje parka s novim spravama za dječje igralište i dotjeranim klupama bit će u petak, 23. studenog 2018., na što pozvani svi stanari Školjića.

Danas je u parku na Školjiću počela akcija farbanje klupa koju s ciljem uređenja parka organizira građanska inicijativa Kvart za 5 uz sudjelovanje volontera, susjeda iz kvarta, djece iz OŠ Nikola Tesla i štićenika Udruge Oaza. Radno otvorenje parka s novim spravama za dječje igralište i dotjeranim klupama bit će u petak, 23. studenog 2018., na što pozvani svi stanari Školjića.

Uređenje dječjeg igrališta financirano je projektom Riječkog lokalnog partnerstva Grada Rijeke u iznosu od 40.000 kn. Voditeljice projekta su Sandra Ivić i  Nina Majcan Šprajc koja je vodila i uređenje Urbanog separea u Kružnoj ulici. Većina sredstava je bila utrošena za nova igrala na dječjem igralištu.

Danas je u parku na Školjiću počela akcija farbanje klupa koju s ciljem uređenja parka organizira građanska inicijativa Kvart za 5 uz sudjelovanje volontera, susjeda iz kvarta, djece iz OŠ Nikola Tesla i štićenika Udruge Oaza. Radno otvorenje parka s novim spravama za dječje igralište i dotjeranim klupama bit će u petak, 23. studenog 2018., na što pozvani svi stanari Školjića.„Riječki program lokalnog partnerstva podrazumijeva volontiranje svih sudionika projekta, a naša je želja kroz obnovu parkića ponovno povezati stanovnike kvarta druženjem u javnom prostoru“, navodi ekipa iz građanske inicijative Kvart za 5.  

Kako se navodi u priopćenju, inicijativi je plan pofarbati i oslikati 8 klupa uz mentorstvo Ines Milčić (Pekmezmed), očistiti okoliš parkića i - dobro se zabaviti. Svi koji se žele pridružiti akciji još uvijek to mogu učiniti - bilo puštanjem glazbe, farbanjem i oslikavanjem, bilo pečenjem kolača i druženjem.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail: kvartza5@gmail.com, a poveznica na online prijavu na akciju je ovdje

Kvartovsko druženje u parkiću na Školjiću (Ulica Žrtava fašizma 8) počinje u 14 sati, a završava humanitarnom tombolom u 17h. Prikupljena sredstva donirat će se Udruzi Oaza za beskućnike koja je smještena u neposrednoj blizini parka i umjetnicima koji sudjeluju na projektu.