Riječki program lokalnog partnerstva

08.05.2019.

Kreću nove Gospodarske igre za nastavak obnove košarkaškog igrališta na Zametu

Autor: Smiljana Radović Lagator

U subotu, 11. svibnja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na igralištu Košarkaškog kluba Zamet održat će se druge po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta.

U subotu, 11. svibnja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na igralištu Košarkaškog kluba Zamet održat će se druge po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta.

Na Gospodarskim igrama sudjeluju gospodarski subjekti koji su uplatom kotizacije do 5 tisuća kuna podržali projekt obnove košarkaškog igrališta. U subotu će njihovi predstavnici okušati u nekoliko disciplina – stolnom tenisu, badmintonu, boćanju i košarci tri na tri – što znači da će zametsko košarkaško igralište postati mjesto pravog team buildinga.

„Na ideju obnove igrališta došao sam jer sam i sam svoju košarkašku karijeru započeo na Zametu, a na ovom su igralištu trenirali i mnogi poznati sportaši, poput olimpijca Aramisa Naglića. Pokretanjem inicijative ustvari sam želio na neki način vratiti dug zajednici,“ kazao je Milan Vukajlović, trener Košarkaškog kluba Zamet.

U subotu, 11. svibnja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na igralištu Košarkaškog kluba Zamet održat će se druge po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta.Gospodarskim igrama odazvali su se naftna kompanija INA, Kimi Commerce, Autoklub Rijeka, Kaltenberg, Johnson.hr, Dezinsekcija Rijeka, Elcon Geraetebau te Elektromont Rijeka.

Gospodarske igre organizira Košarkaški klub Zamet s ciljem nastavka uređenja vanjskog košarkaškog igrališta Kluba. Naime, Sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je nova sportska podloga i novi koševi. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova, nabava ostatka opreme te akcija čišćenja igrališta. Cilj je bio što hitnije obnoviti košarkaško igralište što je osnovni preduvjet da se oživi košarka (ali i općenito bavljenje sportom) na Zametu, na igralištu koje tradicionalno okuplja velik broj mladih.

Cilj projekta u 2019. godini je urediti okoliš košarkaškog terena, koji je nakon obnove terena postao mjesto svakodnevne aktivnosti rekreativaca. Za potpunu funkcionalnost igrališta potrebno je postavljanje montažnih tribina sa 70-ak mjesta na sjevernoj strani igrališta, dvije klupice na južnoj strani te dva koša za otpad. Ovogodišnji projekt već je započeo iscrtavanjem grafita. Prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg učenika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnici Mislav Lešić i Emanuela Lekić učinili su košarkaško igralište vizualno atraktivnijim.

Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu, istaknula je kako je u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva Grad Rijeka u 2018. godini osigurao 40 tisuća kuna, a u ovoj 22 i pol tisuće kuna za obnovu košarkaškog igrališta.

Na ovom igralištu uskoro će se održati i sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke, a Veljko Karabić iz Zajednice sportova PGŽ-a, koja također podupire projekt uređenja igrališta, izrazio je nadu da će gospodarske igre podići i na županijski nivo, a kao jedan od vidova podupiranja rekreacije na području Primorsko-goranske županije.