Predsjednica Republike Hrvatske primila izaslanstvo ESI 2016

13.07.2016.

Kolinda Grabar-Kitarović: Sport nas zbližava i čini boljima

Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike međunarodnih i nacionalnih sportskih asocijacija akademskog sporta te sportašice i sportaše, sudionike Igara.

Kolinda Grabar-Kitarović: Sport nas zbližava i čini boljima
Foto: http://predsjednica.hr

Zaželjevši sportašicama i sportašima mnogo sportskog uspjeha te ugodan i nezaboravan boravak u Hrvatskoj, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako su sportska borilišta oduvijek bila mjesta na kojima su se, osim sportskog suparništva, razvijala prijateljstva i rušile barijere predrasuda. „Jednostavno, sport nas zbližava i čini boljima“, istaknula je Predsjednica. Dodala je kako, od Hrvatske samostalnosti do danas, hrvatski sportaši na najljepši način predstavljaju Hrvatsku u svijetu, promiču istinske sportske i ljudske vrijednosti te pokazuju kako braniti boje svoje zemlje nije samo velika obveza već prije svega ponos i čast.

Kao trajni prioritet svake moderne države istaknula je sustavni razvoj sporta, posebice uključivanje u sportske aktivnosti djece od najmlađe dobi i rekreativce svih generacija, te osobito razvoj srednjoškolskog i sveučilišnog sporta, kako na natjecateljskoj tako i na rekreativnoj razni. „Ulaganje u sport danas očituje se kroz zdravlje nacije u budućnosti“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Izrazivši uvjerenje kako će organizacijski odbor Igara uz pomoć volontera i uz podršku građana Republike Hrvatske, osobito građana Zagreba i Rijeke, u najvećoj mjeri ispuniti očekivanja sudionika i brojnih gostiju, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako će se time Hrvatskoj otvoriti vrata za organizaciju novih velikih sportskih natjecanja u budućnosti.

Zahvalivši svima na radu i uloženom naporu u organizaciji Igara, hrvatska predsjednica izrazila je uvjerenje kako će Riječani i Zagrepčani biti pravi domaćini i zdušno bodriti sve sportaše. „Sport spaja ljude! Pokažimo na primjeru ovih Sveučilišnih igara jedinstvenost i zajedništvo u zdravom sportskom suparništvu“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.