Svjetski dan voda

22.03.2020.

Klasični band aid Rijeka najavljuje svjetsku premijeru "Ode vodi"

Profesionalni klasični glazbenici, koje je Udruga Dijamant klasika okupila u Klasični band aid Rijeka (Classical Band Aid Rijeka), najavljuju YouTube premijeru skladbe "Oda vodi" ("Song for the Water 2020."), na Svjetski dan voda, 22. ožujka, u pet minuta do 12 sati.

Preluk / Foto: press

„Iako smo svi pogođeni situacijom oko korona virusa htjeli bismo ovim putem skrenuti pažnju i na nešto drugo, jednu važnu stvar s kojom se suočava naše konzumerističko društvo.“

Kako navode, javljaju se u 5 do 12, odnosno u takav trenutak u kojem se nalazi planet Zemlja, kada su ugroženi oceani i resursi vode. Kao profesionalni klasični glazbenici osjetili su potrebu povezati se u Klasični band aid Rijeka i senzibilizirati javnost kako bi ukazali na problem zagađenja vode.

"Dana 22. ožujka 2020. Svjetski je dan vode i tom prigodom iz Europske prijestolnice kulture, Rijeke, stiže projekt naše Udruge koja je napravila audio i video produkciju skladbe 'Song for the water 2020'." Skladba govori o važnosti vode za naš život i život naše planete.

Klasični band aid Rijeka koji izvodi ovu odu vodi sastoji se od klasičnih glazbenika pet nacija koji umjetnički djeluju na području Rijeke i PGŽ-a većinom iz HNK Ivan pl. Zajca, a uključeni su i glazbenici koji su na samom početku svoje glazbene karijere.

„Svjetska asocijacija Greenpeace donirala nam je dramatične kadrove onečišćenja oceana koji su postali dio ove skladbe i pomaže nam pri promociji. Plastika je postala veliki problem i moramo hitno nešto poduzeti da je više ne koristimo“, poručuju iz Udruge Dijamant klasika

Danas u pet do 12 sati, pogledajte premijeru skladbe: