Poplavili stanovi, kuće i poslovni prostori u centru grada

30.09.2013.

Kiša poplavila Rijeku

Zbog velikih količina kiše, koja je popodne padala na riječkom području, vatrogasci su jučer intervenirali u 20-ak slučajeva, a vatrogasne ekipe još su na terenu, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Rijeke. Najviše je intervencija bilo zbog poplava stanova, kuća i poslovnih prostora u središtu grada, a vatrogasci su na teren izašli i zbog poplave u podvožnjaku te zbog poplavljene otvorene javne garaže i vozila na njoj.

Korzo, kiša

Na nekoliko mjesta voda je izbila šahte na cestama, a zabilježeno je i padanje grana na prometnicu. Promet središtem Rijeke je zbog bujica i poplavljenih prometnica nekoliko sati bio otežan, no, nakon 16 sati kiša se smirila, pa se i promet normalizirao.

Najviše kiše palo je u Cerniku pokraj Grobnika, čak 276 mm do 17 sati. Slijedi Kukuljanovo sa 153 mm, Rijeka-Vežica sa 132 te Rijeka-Pehlin sa 124 mm. Obilna kiša pala je i oko Učke i Ćićarije. Kako je objavio noća Istramet, na moru zapadne obale Istre zabilježeno nekoliko pijavica. Prijepodne ih je viđeno nekoliko na moru kod Novigrada, a poslijepodne kod Rovinja. Pijavice su ostale na otvorenom moru pa nisu zabilježene štete.

Tagovi: