RIJEKA

30.06.2016.

KD Čistoća prepoznalo promicanje održivog načina življenja Učeničkog doma Podmurvice Rijeka

Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka već dugi niz godina u svom radu implementira načela ekološkog odgoja i obrazovanja, a takav odgojno-obrazovni rad podrazumijeva stvaranje poticajne okoline za stjecanje održivog načina življenja. Recikliranjem, odnosno ponovnom uporabom, osim što se u učenika razvija kreativnost, apostrofira se i činjenica da priroda ne poznaje otpad.

KD Čistoća prepoznalo promicanje održivog načina življenja Učeničkog doma Podmurvice Rijeka

Od 2009. godine Učenički dom "Podmurvice" Rijeka dobio je status Eko škole, odnosno Eko-doma, pridruživši se međunarodnoj eko obitelji čija je zadaća odgojiti mlade generacije osjetljive na pitanje okoliša te ih osposobiti za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Multisenzorički terapijski vrt Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka prvi je vrt takve vrste u Republici Hrvatskoj, a educiranje i promicanje ekologije u odgojno-obrazovnom radu, značajno je i za širu lokalnu zajednicu, s obzirom da terpijski vrt kontinuirano otvara svoja vrata građanima koji su spremni ekološki promišljati i djelovati.

Uspješna suradnja s lokalnom zajednicom predstavlja jedan od važnih indikatora kvalitete rada u odgojno-obrazovnoj ustanovi. KD Čistoća Rijeka prepoznalo je nastojanja djelatnika Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka u promicanju  održivog načina življenja te njihovu brigu za okoliš kao trajnu vrijednost i način življenja, doniravši kante za selektivno odvajanje otpada te službene majice za eko-odbor profesoa i učenika.

Osim ove vrijedne donacije, KD Čistoća Rijeka dugogodišnji je partner Učeničkog doma, a zajedničku će suradnju nastaviti u rujnu, kada je predviđena druga faza izgradnje terapijskoga vrta.