Poziv malim glumcima

13.09.2017.

Kazališna radionica Malik upisuje nove polaznike

Pod sloganom "Gluma je zakon" započeli su upisi u novi ciklus kazališnih radionica u "Maliku" u školskoj godini 2017./2018.

Pod sloganom "Gluma je zakon" započeli su upisi u novi ciklus kazališnih radionica u "Maliku" u školskoj godini 2017./2018.

"Kazališna radionica Malik Rijeka" započela je s radom 2000. godine i bavi se kazališnom umjetnošću djece i mladih, koja objedinjuje pedagoške i umjetničke principe i metode rada.

U procesu razvijanja djece i mladih jedna od vodećih uloga pripada umjetnosti. Umjetnost pomaže na putu njihova estetsko-etičkog odgoja, a osobito njihova emocionalnog života. Kazališna umjetnost kao sinteza svih vrsta umjetnosti, djeluje na razvijanje senzibiliteta i usmjeravanje na spoznaju ljepote i ispravnih vrijednosti u životu i upravo je ona koja osobito pomaže u oslobađanju spontanosti i razvijanju kreativne fantazije.           

Zbog izuzetne kvalitete rada 2011. g. Malikova kazališna radionica uvrštena je u prioritete i strategiju Grada Rijeke, uz podršku PGŽ-a, Ministarstva kulture RH, MZOŠ-a, Kulture nove i Rijeke 2020.

U školskoj godini 2017/18. u Maliku će se raditi:

  • Umjetničko-pedagoške redovne radionice glume, govora, glasa i pokreta
  • Profesionalno vođenu kazališnu predstavu prema knjizi „Kod kuće je najgore“ E. Kishona u režiji D. Kirinčić, o osjetljivim obiteljskim odnosima s blagohumornim odmakom i tehnikom zamjene uloga (mlađi igraju starije, a stariji mlađe)
  • Obnova profesionalno vođene kazališne predstave „Mravac i Cvrčak“, prema basni „Mrav Dobra Srca“, u režiji A. Vilenice. O odnosu između rada i oslobođenog vremena za bavljenje umjetnošću i njihovoj međuprožimajućoj ravnoteži
  • Reprize i gostovanja s predstavama „Izrasti!“, prema knjizi „Gospodar muha“ W. Goldinga, u režiji D. Kirinčić, „Od kolijevke pa do groba…2“ u režiji Maria Kovača
  • Organizirani posjeti profesionalnih kazališnih predstava u HNK-u „I. pl. Zajca“ i GKL-u Rijeka.

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Malika ili pozivom na broj 091/587-32-96.