Razgovor sa Katherine Trinajstić

14.04.2014.

Katherine Trinajstić - Tri desetljeća nesebičnog davanja

Autor: Marta Ožanić

Katrherine Trinajstić je dugogodišnja predsjednica Udruge žena operiranih od raka dojke “Nada” a volontiranjem i humanitarnim radom bavi se od svoje 23. godine. Prvi humanitarni koraci bili su uključivanje u Aktivu žena i Crveni križ a potrebu za pomaganjem nastavila je kroz SOS telefon grada Rijeke koji je pokrenut uoči rata.

Katherine Trinajstić

Na humanitarni i volonterski rad potaklo ju je djetinjstvo bez roditelja kao i baka koja je bila aktivistica u udruzi darivatelja krvi. Tri desetljeća nesebičnog davanja prepoznati i na državnoj razini  te joj je krajem 2013. godine dodijeljena nagrada za životno djelo koju joj je uručila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić.

Udruga “Nada” jedna je od najaktivnijih udruga pacijenata, a naglasak stavljaju na preventivu, informiranje i brigu o zdravlju.

Katherine Trinajstić svima preporuča volonterski rad, a da se ljudi u njenom prisustvu odlučuju na pomaganje govori i činjenica da je gradska firma Rijeka Promet, u kojoj je Katherine zaposlena, postala firma unutar koje se često organiziraju humanitarne akcije.

Razgovor sa Katherinom Trinajstić pogledajte u prilogu.