Grobnička jesen 2015. - Lipo j bit doma

23.09.2015.

Katedra ŠSG raspisuje natječaj za najbolju pjesmu na čakavšćini

Katedra ŠSG raspisuje natječaj za najbolju pjesmu na čakavšćini. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva stariji od 16 godina koji pišu na bilo kojem od ovih drevnih oblika hrvatskoga jezika. Svaki sudionik može sudjelovati sa samo jednom pjesmom i to onom koja ranije nije objavljena u tiskanom obliku.

Grad Grobnik, Kaštel, Grobnišćina

Natječaj je anoniman, stoga pjesmu ispisanu u pet primjeraka te snimljenu na CD-u treba potpisati šifrom i poslati na adresu: Katedra ČS za Grobnišćinu, Grad Grobnik 1, 51219 Čavle,  s naznakom „Natječaj za najbolju pjesmu na čakavšćini".  U zasebnoj, zatvorenoj kuverti treba poslati osobne podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon i šifru.

Neće se uzimati u obzir prijave koje ne ispunjavaju navedene uvjete.

Natječaj je otvoren do 15. studenoga  2015. Prispjele pjesme će ocijeniti prosudbena komisija, koju će imenovati Predsjedništvo Katedre ČSG.

 

Nagrade:

- prva nagrada - 1.000,00 kn netto

- druga nagrada - 800,00 kn netto

- treća nagrada - 500,00 kn netto

- osim toga će 10 najboljih pjesama biti  objavljeno u sljedećoj knjizi „Grobničkoga zbornika“  te na Katedrinoj web stranici.

 

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih pjesama bit će 18. prosinca 2015. godine u okviru završne priredbe manifestacije Grobnička jesen 2015. u Domu kulture Čavle.