Grad Kastav

05.06.2015.

Kastav: Izvođenje radova u sklopu projekta EBRD

U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. godine započet će pripremni radovi na gradnji 980 metara kanalizacije te rekonstrukciji i gradnji 460 metara vodovoda za četrdesetak građevina na području Mjesnog odbora Kastav u gradu Kastvu. Radovi će se izvoditi po dionicama u naseljima Jurčići i Jurjenići te na dionici Radna zona Žegoti – Šporova jama – Jurčići. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine.

sanacija kolnika

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Informacije o radovima i dinamici njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr u rubrici Obavijesti – Radovi), a prometna rješenja tijekom izvođenja radova dostupna su na web stranicama Rijeka prometa d.d. (www.rijekapromet.hr).

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova - počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama, kao i prometnim rješenjima, mogu upoznati i u Gradu Kastvu na broj telefona 688 212 (od 08:00 do 15:00) i na info telefonu Rijeka prometa d.d. 352 500 (od 07:00 do 15:30 sati).

Izvođač radova je zajednica tvrtki Godina d.o.o. iz Kozine i Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, obje iz Slovenije.

Uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova pružat će Institut IGH d.d. iz Zagreba.

Investitor je KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. iz Rijeke. Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnog odbora Kastav dio su gotovo 13,5 milijuna eura (oko 104 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost) vrijednog Projekta EBRD, kojim su još o obuhvaćeni i radovi na području Mjesnih odbora Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Podmurvice, Pehlin, Brašćine – Pulac, Škurinje i Drenova u Rijeci.

Projektom EBRD obuhvaćena je gradnja i rekonstrukcija ukupno 26 kilometara kanalizacije, gradnja kanalizacijske crpne stanice „Lukovići“ te izvođenje pratećih radova na 13 kilometara vodovodnih ogranaka. Projekt se planira završiti s realizacijom do srpnja 2016. godine, nakon čega će se omogućiti priključenje za oko 740 građevina na sustav javne odvodnje.

Novčana sredstva za realizaciju Projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Povrat dugoročnog kredita predviđen je sredstvima Hrvatskih voda i sredstvima iz pripadajućeg dijela naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke i naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Kastva.

Tagovi: