U Rijeci palo 149 litara kiše po četvornome metru

20.09.2012.

Još jedna obilna kiša u Rijeci

Autor: Radio Rijeka

U protekla 24 sata u Rijeci je palo 149 litara kiše po četvornome metru. Na Kukuljanovu su izmjerene 143 litre, a napokon je kiša posjetila i otoke – u Malom Lošinju pale su 82 te u Rabu 79 litara. Kiša nije zanemarila ni Gorski kotar, pa je u Crnom Lugu izmjereno 77 litara kiše po četvornome metru. Jutros je opet sniježilo na Zavižanu, gdje su uz temperaturu od -1°C izmjerena tri centimetra snijega.

Foto: Tea Cimas / CROPIX
Foto: Tea Cimas / CROPIX

Podaci Pomorskoga meteorološkog ureda u Rijeci svjedoče da je u dvije srijede, u razmaku od samo sedam dana, na području Rijeke palo 369 litara kiše, čime je gotovo trostruko promašen rujanski prosjek od 167 litara.

Sinoć je u Rijeci zbog obilne kiše ponovno bilo problema u prometu. Bujica je nosila automobile kod Tehničkog fakulteta, a na cesti od Rujevice do križanja kod Plodina te u Vukovarskoj i Kumičićevoj ulici izbačeni su poklopci šahti. Kišne rešetke na kolnicima, zatrpane kamenjem i lišćem što ih je bujica donijela još prilikom prošlotjednog potopa, nisu mogle progutati obilnu kišu, pa su mnogi automobili ostali zarobljeni u vodi.

Izvor: Radio Rijeka

Tagovi: