četiri medalje za četiri makete

15.09.2016.

Još jedan veliki uspjeh brodomaketara Rolanda Vlahovića

Kolekcija medalja hrvatskog brodomaketara Rolanda Vlahovića bogatija je za još četiri odličja. U Kalinjingrad na Svjetsko natjecanje brodomaketara zaputio se s četiri makete broda, a kući se vratio s istim brojem medalja – dvije zlatne i dvije srebrne- jednom za svaki brod.

Zlatne medalje Lovranac je osvojio u omiljenoj kategoriji – C3A brod u izgradnji – za makete brodova H.M.S. Pegasus (97 bodova) i H.M.S. Alert (96,5 bodova). Srebrne medalje Vlahović je osvojio u druge dvije kategorije u kojima se natjecao: u kategoriji maketa na vesla i jedra maketa francuskog školskog broda L'etoile ocijenjena je s 90 bodova, a u kategoriji plastičnih modela ratnom brodu Warspite dodijeljen je 91 bod.

Svjetsko natjecanje brodomaketara svake dvije godine organizira međunarodna organizacija NAVIGA. Ove je godine ono organizirano u ruskom Kalinjingradu od 04. do 11. rujna, a na njemu je sudjelovala i Hrvatska reprezentacija koju su predstavljala četiri predstavnika – mladi Riječanin Sandro Maljić kojemu je ovo bilo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju, Dubrovčanin Mladen Mitić koji je sudjelovao kao natjecatelj i sudac u klasi C2 i C7, Kostrenjanin Branimir Šoić te nagrađeni Lovranac Roland Vlahović.

Organizatori, Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, posebno se zahvaljuju sponzorima koji su omogućili sudjelovanje Hrvatske reprezentacije brodomaketara na natjecanju - INA d.d., Croatia osiguranje d.d., Grad Rijeka, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika, ZTK Dubrovnik, Općina Lovran, Općina Kostrena, Primorsko-goranska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Hrvatska reprezentacija od svog prvog sudjelovanja na natjecanju osvojila je 67 odličja (7 zlata, 16 srebra i 44 bronce).

 

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom natjecanju brodomaketara

Naziv broda

Brodomaketar

Klasa

Bodovi

Medalja

H.M.S. Pegasus

Roland Vlahović

C3A (brod u izgradnji)

97,00

zlato

H.M.S. Alert

Roland Vlahović

C3A (brod u izgradnji)

96,5

zlato

ratni brod Warspite

Roland Vlahović

C6 (plastični model)

91,00

srebro

francuski školski brod L'etoile

Roland Vlahović

C1 (makete na vesla i jedra)

90,00

srebro

Dubrovački galijun

Mladen Mitić

C1 (makete na vesla i jedra)

82,33

n/a

brigantina Urin

Branimir Šoić

C1 (makete na vesla i jedra)

71,33

n/a