Nagrađeno 11 koreografija riječke plesne skupine

12.06.2019.

Još jedan uspjeh Plesnog centra K2K na velikom natjecanju u Malinskoj

Proteklog vikenda u Malinskoj održalo se natjecanje Island dance competition na kojem se Plesni centar K2K predstavio sa 64 plesača i 11 koreografija, od kojih je svaka osvojila jedno od prva tri mjesta. Od 400 koreografija na natjecanju, K2K je tako ostvario još jedan veliki uspjeh te dokazao svoju kvalitetu i originalnost.

Proteklog vikenda u Malinskoj održalo se natjecanje Island dance competition na kojem se Plesni centar K2K predstavio sa 64 plesača i 11 koreografija, od kojih je svaka osvojila jedno od prva tri mjesta. Od 400 koreografija na natjecanju, K2K je tako ostvario još jedan veliki uspjeh te dokazao svoju kvalitetu i originalnost. / Foto: Plesni centar K2K
Foto: Plesni centar K2K

Na natjecanju je sudjelovalo šest grupa koje djeluju u K2K-u, i to u koreografijama Kristine Paunovski, Andreje Brozović, Tanje Metikoš i Miloša Isailovića.

Nagrađene koreografije su:

 1. ARTissue - Situacije, Contemporary formacija senior, 1. mjesto, koreografija: Kristina Paunovski,
 2. ARTissue - Prolaznost života, Contemporary grupa senior, 1. mjesto, koreografija: Kristina Paunovski,
 3. Held, Contemporary formacija adult, 1. mjesto, koreografija: Kristina Paunovski,
 4. 5 things I hate about you, Contemporary duo adult, Nina Jugo i Leon Di Giorgi, 1. mjesto, koreografija: Miloš Isailović,
 5. Places, Contemporary solo adult, Katja Butković, 3. mjesto, koreografija: Kristina Paunovski,
 6. Polar shift, Open grupa senior, 2. mjesto, koreografija: Andreja Brozović,
 7. I'm a star, Musical solo junior, Lea Čaval, 1. mjesto, koreografija: Tanja Metikoš,
 8. Another day of sun, Musical grupa seniori 2, 2. mjesto, koreografija: Tanja Metikoš,
 9. Urban kalarz, Hip hop formacija youth, 2. mjesto, koreografija: Andreja Brozović,
 10. WOZ, Hip hop formacija adult, 1. mjesto, koreografija: Andreja Brozović,
 11. Ready steady go, Hip hop trio youth, 1. mjesto, koreografija: Andreja Brozović.

Najveći uspjeh i posebne nagrade osvojile su koreografije: 

 • "ARTissue - Prolaznost života" u koreografiji Kristine Paunovski koja je na Gala večeri, večeri najboljih 20 koreografija cijelog natjecanja, osvojila 1. mjesto kao najbolja koreografija natjecanja, a plesači su osvojili stipendiju za ljetnu edukaciju u Italiji.
 • Najbolji duo natjecanja je "5 things I hate about you" u izvedbi Nine Jugo i Leona Di Giorgia i u koreografiji Miloša Isailovića koji su osim 1. mjesta osvojili i stipendiju za Vivo Ballet u Rimu.
 • Solistica Katja Butković sa koreografijom "Places" Kristine Paunovski također je osvojila stipendiju za Vivo Ballet u Rimu. 
 • Zapaženo je prošla i grupa Seniori 2 s koreografijom "Another day of sun" Tanje Metikoš, koja je uz ulazak u Gala večer osvojila i beauty vaučere za sve plesačice te koreografije.

"Nakon iscrpnog i uspješnog plesnog vikenda, želimo se zahvaliti umjetničkoj direktorici centra Kristini Paunovski, svim plesačima na predanosti i marljivosti i koreografima na trudu", navode iz K2K.

Plesna grupa K2K trenutno je u završnim pripremama za ARTissue 26. lipnja kada ćete u Galeriji "Juraj Klović" imati priliku posjetiti Izložbu plesnih tijela, a u HKD-u na Sušaku pogledati predstavu ARTissue "Situacije".