DJEČJI FESTIVAL TOBOGAN

08.07.2019.

Javna akcija Puzzlodrom - pošaljimo svijetu veliku Toboganovu razglednicu!

U utorak 9. srpnja 2019.g. u 17 sati na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci održat će se javna akcija Puzzlodrom, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

festival-tobogan, festival-tobogan-2019

Jeste li čuli kako ponekad stariji znaju reći “treba gledati širu sliku“? E pa djeca će je ovdje stvarati i slagati svatko s jednim detaljem, jednim puzzlom koji onda čine jednu veliku ilustraciju, a koju će za ovu priliku pripremiti umjetnik i dizajner Saša Masks.

Na završnoj akciji, nakon završetka radionica u sklopu ovogodišnjeg dječjeg festivala Tobogan, na Klobučarićevom trgu sav puzzle složit će se u veliku razglednicu, koju ćemo slikom iz zraka poslati dalje u virtualni svijet kao veliku Toboganovu razglednicu.

Dječji festival Tobogan traje do 10. srpnja i dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.