VIDEO

15.05.2019.

Izložba "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" otvorena u HKD-u

Autor: Damir Jevtić

U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvorilo je izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata. Izložba uključuje 25 portreta očeva koji su odlučili ostati kod kuće s djecom najmanje šest mjeseci.

U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvorilo je izložbu

Izložba je dio projekta Swedish Dads Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana i bila je postavljena u nekoliko desetaka država diljem svijeta. Otvorenju su prisustvovali veleposlanica Kraljevine Švedske NJ.E. Diana Helen Madunic, Anamarija Sočo iz udruge Status M. i pročelnik Odjela za kulturu grada Rijeke.

U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvorilo je izložbu Fotograf Johan Bävman istražuje motive očeva za ostanak doma i kako se zbog toga promijenio njihov odnos s partnerom/icom i djecom. Uz Bävmanove fotografije prikazano je i 25 fotografija tata iz Hrvatske u svakodnevnoj brizi za dijete u dobi od djetetova rođenja do 18 mjeseci života.

Za vrijeme trajanja izložbe, 21. svibnja s početkom u 17 i 30 sati Regionalnom infocentru za mlade Rijeka (Kružna 8), Status M će organizirati i pokaznu radionicu "Supertata" za očeve i one koji će uskoro postati očevi.

Izložbu financijski podržava Švedska ambasada i Ministarstvo za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku.