Festival tata

10.05.2019.

Izložba "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" od 13. svibnja u HKD-u

U ponedjeljak, 13. svibnja, u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvara izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata.

U ponedjeljak, 13. svibnja, u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvara izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata. / Foto: Kristin Lidell, press materijal
Foto: Kristin Lidell, press materijal

Festival tata inspiriran je projektom Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana – Swedish Dads - koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta. Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje u odgoj.

Izložbu će otvoriti Diana Helen Madunic, veleposlanica Švedske i Anamarija Sočo iz udruge Status M.

Za vrijeme trajanja izložbe, točnije 21. svibnja u 17.30 sati u Regionalnom info centru za mlade (Kruzna 8, Rijeka), u organizaciji udruge Status M, bit će organizirana radionica SuperTata za očeve i one koji će uskoro postati očevi.

U sklopu projekta izrađena je digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva, koju su izradili partneri iz udruge Roditelji u akciji – Roda i Status M, s konkretnim savjetima za tate biti dostupna je za preuzimanje na sljedećem linku.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje 26. svibnja 2019.

Više informacija o projektu: www.festivaltata.hr