Video reportaža

27.01.2014.

Iza ugla: Frano Živković

Autor: Damir Jevtić

Devetogodišnji Frano Živković nije nepoznat javnosti. Iako po mnogo čemu tek obični, razigrani dječak, Frano broji mnoge talente među kojima se posebno ističe onaj glazbeni. Svoju prvu gitaru dobio je od djeda za treći rođendan, čime je započeo njegov glazbeni život. Najmlađi je član Hrvatske glazbene unije te najmalđi izvođač na svijetu koji je odsvirao koncert klasične gitare, imao je samo pet godina. S osam godina je odsvirao je Vivaldijev koncert u D-duru.

Frano Živković

Profesorica solfeggia Maša Legac, s Franom je započela suradnju prije tri godine.  Za to vrijeme Frano je završio osnovnu glazbenu školu koja inače traje šest godina. Na žalost, premlad je da bi se upisao u srednju glazbenu školu, no svoju glazbenu naobrazbu Frano nastavlja individualnim učenjem. Svoje slobodno vrijeme najviše voli provesti uz prijatelje, čitajući stripove i knjige ili gledajući filmove o Harryju Potteru, a dio vremena obavezno odvoji i za svoje kućne ljubimce.

Koji mu je najsretniji dan u životu, što o njemu misle njegovi prijatelji te što Frano želi postati kad odraste, pogledajte u video prilogu.