Organizirano prikupljanje božićnih jelki

03.01.2018.

Iskorištena božićna drvca ostavite Čistoći pored spremnika za otpad

KD Čistoća i ove godine po završetku blagdanske božićno-novogodišnje sezone, od 8. do 18. siječnja, po mjesnim odborima Grada Rijeke i gradovima Kraljevici, Kastvu, Bakru te općinama Kostrena, Viškovo, Čavle, Jelenje i Klana organizirano prikuplja božićna drvca. Građani drvca mogu odložiti pored spremnika za preostali otpad koje uobičajeno koriste. Prikupljanje će se odvijati svakog dana, osim nedjeljom.

Božićna kućica, klupica, saonice, bicikle i okićeni borovi krase Trg Julija Klovića u arheološkom parku Principij, što je inicijativa predstavnika ugostiteljskih objekata Bar Bar, Cukarikafe, Ebba`s Cuisine i Badaku tatoo studija. Trg je okićen s željom da Stari grad oživi u duhu Božića i da djeca dobiju prostor za igru i blagdansko veselje.

Građani također drvca mogu i samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva draga (radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati), odnosno Pehlin (od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, odnosno subotom od 8 do 13 sati).

Iz Čistoće mole građane da drvca ne odbacuju u okoliš, ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za  odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.

Termini i lokaliteti organiziranog prikupljanja božićno-novogodišnjih drvaca dostupni su OVDJE.

Tagovi: