Donacija radnicima riječkog brodogradilišta

24.04.2019.

Humanitarnim koncertom za radnike 3. maja prikupljena 21.400 kuna

Protekle subote, 20. travnja, u sportskoj dvorani „3. maj“ održan je humanitarni koncert za radnike brodogradilišta „3. maj“. Ulaznice za koncert prodavane su na štandu na Korzu, u Klubu mladih Rijeka te na ulazu u dvoranu na dan koncerta, a ukupan iznos novca prikupljen prodajom karata iznosi 21.400,00 kuna što znači da je ukupno prodano točno 428 ulaznica.

"Zajaši zmaja" humanitarna je akcija održana za radnike 3. maja koji već sedam mjeseci nisu primili plaću uslijed neizvjesnog stanja brodogradilišta. Za prikupljanje sredstava za radnike te za osviještenost javnosti organiziran je rock koncert u sportskoj dvorani „3. maj“, prostoru koji je prvi put iskorišten za veliki glazbeni nastup.

Prema odluci radnika, sav će novac biti uplaćen na račun većinskog Sindikata metalaca Hrvatske-podružnica „3. maj“, a, sukladno prioritetima, sredstva će dalje biti transferirana supružnicima koji oboje rade u brodogradilištu, radnicima s većim brojem djece, te trećemajskim zaštitarima koji plaće nisu dobili od rujna prošle godine, a sve vrijeme dolaze na svoja radna mjesta.

Valja znati da su se svih honorara, naknada i troškova usluga odrekli svi izvođači te Tomislav Juretić (izrada vizualnog rješenja plakata i ulaznica), ZAMP, Tiskara Sušak, Securitas, Rijeka sport i Grad Rijeka.

Organizatori podsjećaju da je koncert inicirala stranka Hrvatski laburisti-stranka rada, a da su logističku podršku u pripremi koncerta pružili i: SDP, PGS, Akcija mladih, HNS, IDS i HSU. Sve stranke solidarno podmiruju i tehničke troškove u realizaciji koncerta.