Riječki karneval

06.03.2019.

Humanitarna izložba "Nasmijana lica Riječkog karnevala" od sutra na panoima na Korzu

Već tradicionalno po završetku Riječkog karnevala, kao podsjetnik na karnevalsko ludilo, na panoima na Korzu od sutra, 7. ožujka, bit će postavljena humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ u organizaciji Foto studija Kurti i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Rijeke. Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografije ove godine namijenjena su Udruzi „Riječko srce“ za opremanje senzorne sobe za djecu s Down sindromom.

Došao je i dan za najmlađe u Rijeci da sudjeluju u karnevalskoj sezoni. Dječja karnevalska povorka brojala je čak 62 maškarane grupe iz cijele Hrvatske, ali i šire. Male maškare vrtićke i osnovnoškolske dobi krenule su od Gata Karoline Riječke te su obojile cijelo Korzo u šarenilo svojih kreativnih kostima, sve do Ex Port Delte gdje su se mogle odmoriti.

Fotografije ćete imati priliku pogledati i odabrati na velikim panoima na riječkom Korzu do 18. ožujka, a još veći izbor fotografija bit će na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije se naručuju direktnom uplatom na račun udruge „Riječko srce“ te će se moći kupiti uokvirene u manjem formatu 15x21 po cijeni od 50 kuna i većem formatu 30x45 po cijeni od 150 kuna. Uplatnice će se moći naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Svečano otvorenje izložbe je u 12 sati, a izložbu će obići Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Antonija Kardum, predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke, Barbara Čuljak, predsjednica Udruga za Down sindrom - Rijeka 21, Dalibor Horvat i Barbara Maras iz Humanitarne udruge „Riječko srce“, kojoj su namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ove izložbe, te kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni.