Nagrada Gradu Rijeci i KD-u Autotrolej

05.12.2016.

Gradu Rijeci i KD Autotrolej počasni naziv – znak izvrsnosti „Ambasador alternativnih goriva“

U sklopu Foruma & Media festivala Jadransko-jonske regije „Alternativna goriva 2016“ godine 30.11.2016. u Stubičkim toplicama, Gradu Rijeci i KD Autotrolej dodijeljen je počasni naziv – znak izvrsnosti „AMBASADOR ALTERNATIVNIH GORIVA za 2016. godinu“.

Komunalno društvo Autotrolej predstavilo je na autobusnom terminalu Delta 10 autobusa javnog gradskog prijevoza koji prvi u Hrvatskoj kao pogonsko gorivo koriste smjesu ukapljenog naftnog plina (UNP) i dizela. Autobusi čiju je preinaku sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 40% ukupne procijenjene vrijednosti, troše do 10% manje goriva i smanjuju vrijednosti elemenata ispušnih plinova do 35 %.također predstavljeno je i 10 novih minibuseva koji kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin (SPP).

Ovo priznanje odobreno je na sjednici Vijeća Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije održanoj u Zagrebu 18.11.2016.

Oduka se donosi u skladu sa Direktivom 94/14 EU, analizirajući sve dosadašnje aktivnosti i projekte koji su realizirani na području alternativnih goriva

Počasni naziv dodjeljuje se promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU i dekarbonizacije prometnog sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu kao i potrošača.

Priznanje je u ime Grada Rijeke i u ime KD Autotrolej, na svečanosti u Stubičkim toplicama, preuzeo direktor KD Autotrolej, Marin Rajčić.

  

Tagovi: