Građani iskoristili popust

13.09.2017.

Gradska knjižnica Rijeka na Dan pismenosti dobila čak 1600 novih članova

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti Gradska knjižnica Rijeka u petak, 8. rujna, održala je akciju upisa za 25 kuna. I ovaj put, kao i u ranijim slučajevima, zabilježen je ohrabrujući pozitivan rezultat, pa se je u samo jednom danu u knjižnicu učlanilo čak 1572 Riječana, a posebno je važno da je među njima 611 novih članova.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti Gradska knjižnica Rijeka u petak, 8. rujna, održala je akciju upisa za 25 kuna. I ovaj put, kao i u ranijim slučajevima, zabilježen je ohrabrujući pozitivan rezultat, pa se je u samo jednom danu u knjižnicu učlanilo čak  1572 Riječana, a posebno je važno da je među njima 611 novih članova.

Na razini lokacija očekivano najpopularniji kao mjesto upisa bili su središnji odjeli uz Korzo - Filodrammatica s 423 i Palača Modello s 401 upisom. Među ograncima posebno se ističe Ogranak Zamet sa 175 upisanih korisnika.

Navedeni brojevi dobro se uklapaju u pozitivan niz poslovanja Gradske knjižnice Rijeka i uzlaznu putanju broja članova - podsjetimo se, 2016. godinu Gradska knjižnica Rijeka završila je s 19 903 upisanih korisnika što je bio porast od 10 % u odnosu na prethodnu godinu.  

U Gradskoj knjižnici Rijeka nadaju se da će kraj 2017. godine dočekati s preko 20 000 članova, a osnovna nit vodilja djelovanja u daljnjem razdoblju je zamisao da do 2020 godine kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture u knjižnicu bude učlanjeno 20 % Riječana - naime, trenutno je u Gradsku knjižnicu Rijeka učlanjeno nešto manje od 16 % stanovnika što je prosjek koji se može i vrijedi poboljšati. Iako je osnovni preduvjet za taj pomak izgradnja prve i nove središnje zgrade knjižnice u kompleksu "Benčić" knjižnice, čitanje i knjiga imaju stabilnu društvenu ulogu za kojom postoji široka potreba građanstva.

U konačnici obitelj u kojoj su svi učlanjeni u knjižnicu - od djeda i bake do malenog brata i sestre ideal su rada Gradske knjižnice Rijeka, pa je zato i redovita godišnja članarina simboličnih i svima dostupnih 50 kuna.