Dani hrvatskog pomorstva u Opatiji

06.12.2017.

Gradonačelnik Obersnel i premijer Plenković na radnom sastanku o projektu EPK-Rijeka 2020

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i premijer Andrej Plenković održali su radni sastanka u Opatiji na kojem razgovaralo o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture - Rijeka 2020.

Uoči Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u okviru Dana hrvatskog pomorstva što ovih dana održavaju u Opatiji, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel održao je radni sastanak s predsjednikom Vlade RH, premijerom Andrejom Plenkovićem, ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i ministrom turizma Garijem Cappellijem. Glavna tema sastanka bilo je financiranje projekta Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020.

Nakon sastanka, gradonačelnik Vojko Obersnel novinare je izvijestio da je premijer Plenković još jednom potvrdio da Rijeka može računati na planiranih 10-ak milijuna eura iz Državnog proračuna za realizaciju projekta EPK do 2020. godine, s tim da bi već sljedeće godine iz Ministarstva turizma, ali i drugih ministarstava uključenih u projekt, stiglo oko 15 milijuna kuna. Premijera je također upoznao s napretkom projekta, posebno u infrastrukturnom dijelu, koji se realizira sukladno planovima.

Uoči Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u okviru Dana hrvatskog pomorstva što ovih dana održavaju u Opatiji, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel održao je radni sastanak s predsjednikom Vlade RH, premijerom Andrejom Plenkovićem, ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i ministrom turizma Garijem Cappellijem. Glavna tema sastanka bilo je financiranje projekta Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020. Govoreći o projektu EPK kao projektu od velike važnosti za cijelu zemlju, premijer Plenković istaknuo je kako Vlada RH u njemu aktivno sudjeluje, sa željom da pomogne i Rijeci i drugim gradovima i županijama koje će u njega biti uključene. „Želja nam je da Rijeka dobije pravi europski pečat, a time da ga dobije i Hrvatska“, dodao je.

Gradonačelnik Obersnel također je istaknuo da je na sastanku još jednom podsjetio na važnost i hitnost izgradnje ceste D-403, od budućeg kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali do riječke obilaznice, i to zbog uznapredovalih radova na lučkom terminalu kao i vjerojatno brzo raspisivanje natječaja za koncesionara.

„Od ministra Olega Butkovića dobili smo potvrdu da će se ova cesta izgraditi, kao i da će se već sredinom iduće godine raspisati natječaj za izvođače radova“, rekao je riječki gradonačelnik Obersnel.

Radni sastanak održao se uoči Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi koja se ovih dana održava u Opatiji povodom Dana hrvatskog pomorstva. Na sastanku su sudjelovali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.